Afşin'de, "Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi" konulu panel düzenlenecek.

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, 26 Şubat 2018 Pazar günü saat 09.30'da başlayacak Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi paneline Afşinli çiftçileri davet etti.

2018 yılının, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi Yılı ilan edildiğini ifade eden Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, "2018 yılı içerisinde yapacağımız faaliyet ve çalışmaların ilki olarak bu paneli düzenleyeceğiz. Amacımız buzağı kayıplarının en aza indirilmesini sağlamak, dolayısıyla ülkemiz nüfusunun artan et ihtiyacının karşılanması için üretimin artmasını sağlamaktır. Bu nedenle önemli sorunlarımızdan olan buzağı ölümlerini yüzde 5’in altına düşürmek için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Panelin içeriği ile alakalı bilgi veren Kurt, "Bu toplantıların içeriğinde, hayvan hastalıkları ile mücadele, buzağı ölümleri, gebe hayvan bakım ve besleme, hayvanlarda aşılamanın önemi, flushing uygulaması, ahır temizliği ve hijyeni gibi önemli konular yer alacak. Üniversitelerimizden, alanında uzman Veteriner Fakültesi ve Ziraat Fakültesinden profesörlerimiz, çiftçilerimizle  karşılıklı diyalog şeklinde gerçekleştirilecek toplantılarda yetiştiricilerin istek görüş ve önerileri dinlenerek değerlendirmeye alınacak. Hayvan yetiştiricilerimiz ve çiftçilerimize çok fazla fayda sağlayacağını bildiğimiz bu panele katılmaları, bilgilerini güncellemeleri gerekiyor. Panelimiz 26 Şubat Pazartesi günü saat 09.30'da Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda gerçekleşecek. Tüm Afşinli çiftçilerimizi bekliyoruz. Müdürlüğümüzün tüm olanakları ve teknik desteği ile yetiştiricilerimizin yanında olduğunu da belirtmek isterim. Bizlere yetiştiricilerimiz ile el ele olduğumuz sürece bu sıkıntılar bertaraf edilecektir" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi