Kurt: “Afşin’de meyvecilik gelişecek”

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü meyve fidanı desteği için çiftçilerden gelen talepleri toplamaya başladı.

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere yüzde 60 hibeyle dağıtılacak ceviz, elma, kiraz, erik badem ve bağ fidanlarının dağıtımını sağlamak için çiftçilerden gelecek talepleri bekliyor.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi destekli, 2016 yılı bahar döneminde kapama bahçe tesis etmek isteyen üreticilerin İlçe Tarım Müdürlüğü’nde başvurması gerekiyor.

Konu hakkında bilgi veren Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, “ İl ve İlçe Müdürlüğümüz Koordinasyonunda ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yüzde 60’lık desteği ile İlçemizde meyve fidanı dağıtımı yapılması planlanmaktadır.  İlçemizde mevcut olan meyveciliğin daha da geliştirilmesine ve vasfını kaybetmiş bağ alanlarının tekrar canlandırılmasına katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu çalışma ile çiftçilerimizin talepleri ve teknik personellerimizin telkinleri doğrultusunda uygun görülecek meyve fidanı çeşitleri (ceviz, elma, kiraz, erik badem)  bağ fidesinin alımı yapılarak çiftçilerimize dağıtılacak” dedi.

Fidan dağıtımı başvurularının 20 Ocak 2016 Perşembe günü sona ereceğine değinen Kurt, “ Fide ve fidan maliyetlerinin yüzde 40’ı çitçimizce, yüzde 60’ı ise Büyükşehir Belediyemizce karşılanacaktır. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bağ alanları için en az 2 dekar, diğer meyve türleri için 3 dekar arazi bütünlüğü şartı aranacaktır. Fidan talep etmek isteyen çiftçilerimiz 20 Ocak 2016 tarihine kadar İlçe Müdürlüğümüze bizzat veya 511 49 70 numaralı telefondan başvuruda bulunabilirler” açıklamasında bulundu” 

Editör: Haber Merkezi