Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi" konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verileceğini söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş arası genç çiftçi adaylarımıza, hazırlayacaklara projelere göre 30 bin lira hibe ödemsi gerçekleştirecektir. İlçemizde konu hakkında bilgi vermek amacıyla 12 Nisan 2017 çarşamba günü Kaymakamlık Konferans Salonunda saat 10.00'da tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapılacak. Genç Çiftçi Desteklemesinden ilçemizin azami ölçüde faydalanabilmesi için 18-40 yaş arası genç çiftçi adaylarımızın katılmaları önem arz etmektedir." dedi.

30 bin lira hibe desteğine başvuru yapacak genç çiftçilerde aranacak şartlar hakkında bilgi veren Kurt, "Başvuru yapacak çiftçi adaylarında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, ve bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. Ayrıca başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışan olmamak ve başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmamak, Katma Değer Vergisi (KDV), gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak gerekiyor.

Hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesisi yapımı ve hayvan alımı konulu proje başvuruları için bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaştan fazla hayvan sahibi olmaması şartı aranıyor. Genç çiftçi adaylarının arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği konulu proje başvuruları için bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olmaması şartı var."

Hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında verilecek destekler hakkında bilgi veren Kurt, Bakanlığımızca, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı yetiştiriciliği ve tesis yapımı, ipekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımına destek verilecek. Bitkisel üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında ise; Kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi, yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik destekleme projeleri kapsamında destek verilecek." diye konuştu.

Kesin başvuruların Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılacağını söylen Kurt, "Kesin başvuru aşamasında, nüfus cüzdanı fotokopisi, ücretli çalışmadığına dair kendisine ve eşine ait Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan alınan belge, başvuru dilekçesi, proje tanıtım formu, taahhütname, diploma sureti veya okur-yazarlık belgesi istenecek. Genç çiftçi adaylarımıza daha ayrıntılı bilgi vermek üzere Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Projeleri olan ve bakanlığımızın bu desteğinden yararlanmak isteyen bütün çiftçilerimizi bu toplantıya bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi