Afşin Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü düzenlediği ağaç dikim faaliyetinde bin adet fidanı toprakla buluşturdu.

Göksun Orman İşletme Bölge Şefliğinden bin adet fidan talep eden Afşin Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü, öğrenciler ve sporcularla birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Dikilen fidanların yıllar sonra ağaçlara dönüşerek gençlerin nefes alabileceği yerler olacağını belirten Afşin Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, aynı zamanda ağaç dikme faaliyetini bir ibadet olarak gördüğünü söyledi.

Arslan, “İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü spor kompleksi içerisinde ağaç dikme faaliyeti yapıyoruz. Yaklaşık 60 dönüm bir araziye sahibiz. Bu yüzden her geçen gün bu arazimizin yeşillendirilmesi bakımında fidan, çam, ardıç ne olursa, elimize ne geçerse dikme gayreti içerisinde oluyoruz. Öğrencilerimizle, sporcularımızla bu faaliyeti sürdürüyoruz. Ağaç dikme faaliyeti aynı zamanda ibadet olarak görüyoruz ve tüm öğrencilerimizi ve sporcularımızı da ağaç dikimi yaparken bunun bir ibadet olduğunu da söyleyerek bu faaliyeti yapıyoruz” dedi.

Önceki yıllarda parayla bile ağaç bulamadıklarını ifade eden Arslan, devletimizin her türlü imkânı sağladığı gibi fidanları da ücretsiz verdiğini aktararak şu ifadelere yer verdi;

“Bundan önceki dönemlerde bu ağaçları parayla dahi bulamıyorduk. Ama hamd olsun devletimiz büyüdükçe ücretsiz ağaç dağıtımı yapıyor. Yeter ki diken olsun mantığıyla taleplerimizi her türlü yerine getiriyorlar. Allah devletimize zeval vermesin. Şuanda bin tane fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bu ağaçlar olduğu müddetçe Afşin’imiz daha yeşil, daha ferah bir ilçe olacak. Biliyorsunuz hava kirliliği dolayısıyla halkımız yakınıyor ama bunun içinde vatandaş olarak bir şeyler yapmak gerekiyor. Elimizden geldiği kadar, ömrümüz yettiği kadar fidan dikmeye devam edeceğiz. Hadisi Şerifte de, “kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz” buyuruyor peygamber efendimiz. Yani güzel bir alana sahibiz devletimiz çok güzel imkânlar sağlıyor, trilyonlar harcayıp yatırım yapıyorlar. Bizim küçüklüğümüzde bu tür spor tesisleri hayalimizin ötesindeydi. Devletimiz bize bu imkânı sağladıysa bizlerde vatandaş olarak, insan olarak bir ağaç da olsa dikelim. İnşallah tüm gençlerimiz, kardeşlerimiz ağaç dikmeye teşvik olurlar. Bu çamlarım bize ulaşımında emeği geçen Göksun Orman Bölge Şefliği personellerine, fidanların yerlerinin açılmasında ve Afşin’imize taşınmasında emeği geçen Afşin Belediyesine teşekkür ediyorum”

Editör: Haber Merkezi