Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü, Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenleyecek.

Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rukiye Hatipsoylu, Sağlık Bakanlığı tarafından obezitenin azaltılması çalışmaları kapsamındaki "Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri dolayısıyla Afşin'de "Sağlığın İçin Hareket Et, Her Gün 10 Bin Adım" temalı yürüyüş yapılacağını söyledi.

Birçok hastalığın obezite ve diyabetten kaynaklandığın ifade eden Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rukiye Hatipsoylu, bu tür rahatsızlıkların en büyük nedeninin ise hareketsiz yaşam olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları 12 Ekim Cuma günü düzenlenecek yürüyüş etkinliğine davet etti.

Sağlık için yürüyüşün önemine değinen İlçe Sağlık Müdürü Rukiye Hatip Soylu, “Hareketsiz yaşamla obezite ve ciddi hastalıklar hayatımıza girmeye başladı. Günümüzde düzenli fiziksel aktivitenin, bedensel ve zihinsel sağlık üzerindeki önemli etkisinin yeterince anlaşılamaması ve giderek hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttırmaktadır. Bu yıl her gün 10 bin adım teması işlenerek halkımızı ve tüm toplumumuzu fiziksel aktivitelere davet ediyoruz. Sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi, fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacı ve sağlıklı yaşam için günde en az 45 dakika yürümeliyiz. Bakanlığımızın başlattığı sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programına tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. " açıklamasında bulundu.

Sağlıklı beslenme ve hareketli hayatın önemine dikkat çeken Hatipsoylu, şunları söyledi:

"İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce 12 Ekim Cuma günü yürüyüş etkinliği düzenlenecek. Cuma günü saat 13.30'da İlçe Sağlık Müdürlü hizmet binamızın önünden başlayacak yürüyüş etkinliğimiz Afşin Hükümet Konağı'nda son bulacak. Yürüyüş etkinliğimizin ardından kaymakamlık konferans salonumuzda 12 Ekim Dünya Artrit Günü ve 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı kapsamında etkinliğe katılan vatandaşlarımıza bilgilendirmede bulunacak. Vatandaşlarımız hem yürüyüş etkinliğimize hem de konferans salonumuzda gerçekleştireceğimiz bilgilendirmeye davet ediyoruz."


 

Editör: Haber Merkezi