Afşin’de hemen hemen tüm okullarda birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarda okuyan öğrencilere ağız ve diş sağlığı seti hediye edildi.

Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ’Günde iki kez iki dakika’ projesi kapsamında ilçedeki ilkokullarda 1. 2. 3. sınıf ve ana sınıflarındaki öğrencilere ağız ve diş sağlığı seti hediye edildi.

Diş macunu ve diş fırçası seti dağıtan Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü Diş Hekimi Kübra Temel, diş fırçalama tekniklerini gösterdi.

Öğrencilerden ailelerini de diş sağlığı konusunda bilinçlendirmelerini isteyen Temel, "İlçe merkezi ile ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki yaklaşık 45 ilkokulun 1. 2. 3. sınıf ve ana sınıfı öğrencilerine ücretsiz diş sağlığı seti dağıtımını başlattık. Amacımız, öğrencilerimize düzenli olarak diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmeyi sağlamaktır. Günde iki kez iki dakikanızı ayırarak diş çürüklerinin önüne geçebileceğimiz konusunda bir farkındalık başlatmak istiyoruz. Ben inanıyorum ki bu kampanya birçok çocuğumuzun ağız-diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Editör: Haber Merkezi