Afşin İlçe Sağlık Müdür Dr. Mehmet Boz,  ilçede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede kapsamında vatandaşlara 2. ve 3. doz aşılarını geciktirmeden yaptırmaları çağrısında bulundu.

Afşin’de ilk doz aşılamada Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği yüzde 75 aşılama oranına ulaşıldığını ifade eden İlçe Sağlık Müdür Dr. Mehmet Boz, “Toplumsal bağışıklığın sağlanması noktasında önemli olan 2. ve 3. doz aşılamada henüz istenilen seviyeye ulaşamadık.” dedi.

Kovıd-19'la mücadelenin en etkili yolunun aşılama olduğuna dikkat çeken İlçe Sağlık Müdür Dr. Mehmet Boz, “Aşılama zamanı gelen ve eksik doz aşıları bulunan vatandaşlarımız vakit kaybetmeden aşılarını yaptırmaları gerekmekte. 2. ve 3. doz için yüzde 75 aşılama oranı hedefine ulaşmak hem de geçtiğimiz yıl, bu aylarda yaşadığımız vaka artışını engellemek için vatandaşlarımız eksik aşılarını tüm sağlık kuruluşlarında yaptırabilirler. Daha önce Atatürk Caddesinde Dedebaba Türbesi önündeki aşı standımız Afşin Halk Bankası karşısına taşındı. Aşılama oranını yüksek tutar ve virüsün rahat yayılma imkanını engellersek hastalanma oranları da düşecektir. Virüsün hasar verme etkilerinden kurtulmak için vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi