Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Ankara’da Afşinli hemşerimiz Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık’ı ziyaret etti.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve beraberindeki heyet ilçeye yapılacak olan eğitim yatırımları, projeler ve hizmetler konusunda bir dizi temaslarda bulunarak, Ankara’dan destek istediler.

İlçenin eğitim ile alakalı çözüm bekleyen sorunlarını görüşmek üzere beraberindeki heyetle birlikte Ankara’ya giden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan,  ziyaretlerinin çok verimli geçtiğini belirtti.

 Afşin’in eğitim konusunda eksiğinin kalmayacağını söyleyen Turan, “ Beraberimdeki heyetle yaptığım 3 günlük Ankara ziyareti sona erdi. Ankara temaslarımızda Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarına verimli ziyaretler gerçekleştirdik. İlçemizin eğitimle ilgili çözüm bekleyen sorunlarını dile getirdik. Daha önce Temel Eğitim Genel Müdürü iken ilçemize iki ilkokul ve bir Anaokulu kazandıran hemşehrimiz Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık Hanım’ı makamında ziyaret ettik. Kendisi bizleri çok iyi karşıladı ve ilçemizin eğitim ile alakalı olan sorunlarıyla çok yakından ilgilendi. Hemşehrimiz Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık Hanım ilettiğimiz sorunların çözümünde de bizlere geçmişte yardımcı olduğu gibi yine çok yardımcı oldu. Afşin adına kendisine teşekkür ediyoruz. İnşallah Genel Müdürümüz bu problemlerin takipçisi olacağına da inanıyoruz.” Diye konuştu.

Funda Kocabıyık, kimdir?

Funda Kocabıyık, 1972 yılında Kahramanmaraş Afşin’de doğdu. Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü’nde tamamladı. 1994 yılında Felsefe Grubu Öğretmeni olarak Ordu Ünye İmam Hatip Lisesi’nde göreve başladı. 1995 yılından 2005 yılına kadar Ankara Dikmen Lisesi’nde Felsefe Grubu Öğretmenliği görevini yürüttü. 2005 yılında Millî Eğitim Bakanlığı’nın açtığı Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazanarak Müfettiş Yardımcısı oldu. 3 Kasım 2008 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı Müfettişliği Yeterlik Sınavını kazanarak Teftiş Kurulu Başkanlığında Bakanlık Müfettişliği görevine atandı. 14 Şubat 2011 tarihinde MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü olarak atandı. 28 Ocak 2012 tarihinde ise 652 Sayılı KHK uyarınca MEB Teşkilat Kanunu’nun değişmesi ile kurulan Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne atandı. 13 Ocak 2016 tarihinde Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atanan Funda KOCABIYIK evli ve iki çocuk annesidir.

Editör: Haber Merkezi