Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde okullar arası resim yarışması düzenleniyor.

Afşin TSM Başkanı Dr. İlhan Demir, ülkemizdeki antibiyotikler başta olmak üzere gereksiz ilaç kullanımını ve bu kullanımlardan doğan komplikasyonları azaltmak, antibiyotiklere karşı direnç gelişimini önlemek ve bu resim yarışması vasıtasıyla halkımızda bu konu hakkında bilinç ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. 

Demir, “Dünya Sağlık Örgütü tahminlerine göre tüm ilaçların yarısından fazlası uygunsuz şekilde reçete edilmekte, dağıtılmakta ya da satılmaktadır. Akılcı ilaç kullanımı, “hastaların klinik ihtiyaçlarına uygun ilaçları, kişisel gereksinimlerini karşılayan dozlarda, yeterli bir süre boyunca, kendilerine ve topluma en az maliyet ile kullanmaları” olarak tanımlanmıştır. Ülkemizdeki antibiyotikler başta olmak üzere gereksiz ilaç kullanımını ve bu kullanımlardan doğan komplikasyonları azaltmak, antibiyotiklere karşı direnç gelişimini önlemek ve bu resim yarışması vasıtasıyla halkımızda bu konu hakkında bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla İl genelinde gereksiz ilaç kullanımıyla alakalı bir resim yarışması düzenlenmekte. Bizde Afşin’deki tüm okullarla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla iletişime geçtik. Tüm okullardaki resim öğretmenleriyle istişare yaptık. 5.6.7, ve 8. Sınıflar olmak üzere 31 Ekim tarihine kadar yapılan resimler toplanacak. Daha sonra kendi aramızda jüriler seçtik. Afşin TSM de bu resimler değerlendirilecek. 1.2. ve 3. Olan öğrenciye tablet hediye edilecek. “dedi.

Yarışmaya katılan öğrencilere başarılar dileyen Afşin TSM Başkanı Dr. İlhan Demir, “Umarım bu yarışma biraz da olsun halkımızı bilinçlendirir. Hiçbir ilaç göründüğü gibi masum değildir. Lütfen doktora danışmadan ilaç almayın. Ayrıca doktora aşırı ısrarcı bir şekilde antibiyotik yazdırmayalım. “ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi