Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan'ın avukatı Mehmet Turan, müvekkili hakkında yazılan haberler nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

Müvekkili Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan hakkında, İzmir’deki yerel bir internet sitesinde tamamen haksız, insan onurunu zedeleme amacı güden, iftiralarla dolu bir haber yaptırıldığını söyleyen Avukatı Mehmet Turan, yasal haklarını adli merciler nezdinde arayacaklarını belirtti.

İşte o açıklama:

"Müvekkilim Mustafa Mahir Turan, 5 yıldır Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini devam ettirmektedir bu 5 yıllık zaman zarfında ilçemizdeki eğitim-öğretim faaliyetleri alanındaki hizmetler kamuoyunun bilgisi dâhilindedir.

Müvekkilim ilçe milli eğitim müdürlüğü görevini icra ederken yasaların ve mevzuatın verdiği yetkiyi kullanmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki çalışma ekibi ve amirleri ile istişare içerisinde iş ve işlemleri devam ettirmektedir. Fakat bu iş ve işlemler sırasında ilçemizdeki kimi şahıs ve kurumların haksız talepleri müvekkilim tarafından dikkate alınmamıştır. Bu haksız hukuksuz taleplerin dikkate alınmaması nedeniyle, aynı aktörler tarafından müvekkilim ve çalışma arkadaşları önce şikayet edilmiş ve bu şikayetle ilgili inceleme henüz bitmemişken, eğitim camiasının çok iyi bildiği yine aynı aktörler tarafından, İzmir’deki yerel bir internet sitesine tamamen haksız, insan onurunu zedeleme amacı güden, iftiralarla dolu bir haber yaptırılmış olup bu haber aynı grup tarafından farklı sitelere de servis edilmiştir.

Müvekkilim görevini yasalara uygun olarak icra etmektedir. Görevini yerine getirirken kendisinden yasa/kanun dışı taleplerde bulunanların atmış olduğu yalan ve iftiraları karşısında yasal haklarını adli merciler nezdinde arayacaktır. Kamu oyuna saygıyla duyurulur.29.03.2019"

İlçe Milli Eğitim Müdürü

Mustafa Mahir TURAN Vekili

Av.Mehmet TURAN

Editör: Haber Merkezi