Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçedeki okullarda özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencileri için özel okul açmaya hazırlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan,  özel eğitime ihtiyacı bulunan öğrencilerin eğitimlerinde daha iyi verim elde edebilmek için eski Kız Meslek Lisesi’ni  ‘Afşin Özel Eğitim Okulu’ olarak dönüştürdüklerini söyledi.

Özel Eğitim Genel Müdürlüğü ile yapılan istişareleri sonucunda Afşin’de bir Özel Eğitim Okulu açılması için girişimlerde bulunduklarını ve çalışma başlattıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, “ İlçemizde normal okullarımızda eğitim gören özel öğrencilerimizin hepsini bir yeni hazırladığımız okulumuzda toplayarak daha iyi ve kaliteli hizmetle buluşturacağız” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak çalışacak olan ‘Afşin Özel Eğitim Okulu’nun 2017-2018 eğitim-öğretim sezonunda öğrencilerin hizmetine sunulacağını ifade eden Turan, " Tabiki önce bir bina hazırlamamamız gerekiyordu, eski Kız Meslek Lisesi binasını Afşinli bütün hemşerilerimiz biliyor. Kız Meslek lisesinin oradan taşınmasından sonra bir müddet İmam Hatip Lisesi’ne ek ders binası olarak hizmet vermişti. İmam Hatip Lisesi’nin de okul ihtiyacının giderilmesinden dolayı kendi binasına taşınacak. Afşin Özel Eğitim Okulu adı altında yeni bir okulumuz açılacak. Bu okulda ilkokul ve ortaokul öğrencileri eğitim görecek. Okulumuz 8 derslikli olacak ve ilk etapta 46 öğrencimiz olacak. Fiziki eksikliklerin giderildiğinde de 3. kademe dediğimiz iş okullarının da bulunduğu bir atölye açmak için çabalarımız olacak.  Okulumuza görevlendirme ile öğretmenler alacağız. Özel eğitim Genel Müdürlüğümüz bize belirli bir miktar ödenek gönderdi ve buranın fiziki anlamda birtakım eksikliklerini mevzuatlara uygun hale getirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu.

İlçe Milli Eğitim okulları bünyesinde eğitim gören ve özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin Afşin Özel Eğitim Okulunda birleştirileceğini ifade eden Turan, "Öğrencilerimiz mahalle okullarımızın alt sınıflarında eğimlerini görüyorlar. Biz bu öğrencilerimizin ulaşım da dahil olmak üzere fiziki ortam şartlarını dikkate alarak Özel Eğitim Okulumuzda birleştireceğiz ve Afşin Özel Eğitim Okulu olarak önümüzdeki yıl hizmete açılacak. Afşin Özel Eğitim Okulumuza alanında kendini geliştirmiş Murat Taşkale arkadaşımızı okul müdürü olarak atadık. Şuan da okulumuzun eksikliklerinin giderilmesi konusunda çalışmalarını yapıyor. Okulumuzun açılmasında bizlere katkı sağlayan büyüklerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah öğrencilerimiz akademik anlamda daha iyi eğitim sağlanacak. Okulumuzun Afşin’imize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. " diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi