Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, pedagojik formasyon haklarının iade edilmesi için basın açıklaması yaptı.
KSÜ Bahçelievler Kampüsü'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla formasyon derslerinin üniversite eğitimi içerisinde verilmesini istedi. Grup adına basın açıklamasını okuyan öğrenci temsilcisi Merve Alagöz, formasyon konusunun İlahiyat Fakülteleri’nin en önemli sorunu olduğunu belirtti. 1998 yılına kadar formasyonların öğrenim süresi içerisinde verildiğini anımsatan Alagöz, 28 Şubat ve sonrasındaki süreçte yaşanan gelişmelerle bu haklarının gasp edildiğini söyledi.
İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin 6 yılda öğretmen olmaya mecbur edildiğini kaydeden Alagöz, “Ancak bizler ‘formasyonumu geri verin’ sloganıyla artık sesimizi duyurmak ve bu haksızlığın son bulmasını istiyoruz. Haklının ve hakkın yanında olduğunu her platformda dile getiren hükümet yetkililerini, ilahiyat öğrencilerine de haklarını geri vermeye davet ediyoruz. Çünkü binlerce ilahiyat öğrencisinin mağdur edilmesi ve haksızlığa uğratılması hiçbir şekilde kabul edilemez” diye konuştu.
Son yıllarda İmam Hatip Liseleri’nin sayısının artması, ilk ve orta öğrenimde Kur’an-ı Kerim ile siyer gibi seçmeli derslerin konulmasıyla büyük öğretmen açığının doğduğunu ifade eden Alagöz, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu kadar öğretmen açığı olmasına rağmen, binlerce ilahiyat öğrencisinin lisans döneminde formasyon derslerini alarak öğretmen olma haklarının ellerinden alınması, eğitim-öğretim politikaları açısından yanlış olduğu gibi, yeni yetişen nesillerimize de büyük haksızlıktır. İlahiyat öğrencileri olarak kamuoyuna duyurmak isteriz ki, iyi yetişmiş bir öğretmen ve din görevlisi olarak ülkemize hizmet etmek bizim en büyük amacımızdır. Ülkemize ve milletimize hizmet edebilmemiz için önümüzdeki engeller kaldırılmalıdır.”
Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
Editör: Haber Merkezi