Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kahramanmaraş 4. Uluslararası kitap ve kültür fuarı kapsamında söyleşi, panel ve konferans etkinlikleri devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Burdur Milletvekili Av. Reşat Petek katıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Burdur Milletvekili Av. Reşat Petek’in yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekilleri İlker Çitil, İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç , AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Burdur Milletvekili Av. Reşat Petek konferansta yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Gece 3'te yapılacak darbe, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanının Genel Kurmay Başkanı ile yapmış olduğu toplantıda verdiği talimatlar, yanındaki emir subayları FETÖ'cü olup örgüte ulaştırdıkları için paniğe kapıldılar. 'Eyvah MİT öğrendi, Genel Kurmay öğrendi gece 3'ü beklersek bizi derdest edecekler. Gelin 20.30'da 21.00'de darbeye başlayalım.' dediler. Erkene aldılar başladılar, iyi ki erkene aldılar. Allah'a şükür milletimiz uyumadan o hain darbe girişimini engelledik."

Konferansın sonunda Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, verdiği konferanstan dolayı 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Burdur Milletvekili Av. Reşat Petek’e teşekkür ederek Maraş İşi Bakır kayık tabak hediye ettiler.

Editör: Haber Merkezi