Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), Afşin’de İçme Suyu Şebekesi İnşaatında sona yaklaştı.

KASKİ, Afşin’de toplam uzunluluğu 292 kilometre olan İçme Suyu Şebekesi İnşaatının yüzde 95’ini tamamladı. Şebeke inşaatı kapsamında çalışmaların tamamlandığı mahallelere yeni şebekeden içme suyu vermeye başladı.

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, İçme Suyu Dairesi Başkanı Fatih Arslan’la birlikte Afşin’de devam eden içme suyu şebeke çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında bilgi ve KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, Afşin’de yapımı hızla devam eden Afşin içme suyu şebeke inşaatında % 95 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını söyledi.

Afşin ilçemizin içme suyu sorununa son vermek istediklerini ve çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve değinen KASKİ Genel Müdürü Uzunlar, “Afşin’in içme suyu altyapısı yenileme çalışmaları kapsamında 232 km şebeke hattı ve 60 km abone bağlantısı işi olmak üzere toplam 292 km içme suyu hattı yapılıyor. Bunun yanında mevcut depolara ek olarak 3 adet içme suyu deposu yapılıyor. Çalışmalar kapsamında 280 km hat yapımı ve 1 adet içme suyu deposunun yapımı tamamlandı. 2 adet depoda da çalışmalar devam ediyor.”dedi.

Genel Müdür Uzunlar konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:’’ Afşin içme suyu şebeke inşaatı çalışmalarında son aşamaya gelindi. İlçemizde abone bağlantısının yapıldığı mahallelere yeni şebekeden içme suyu verilmeye başlandı. Bu kapsamda Afşinbey, Kale, Gaziosmanpaşa, Dedebaba, Alparslan, Efsusturan, Pınarbaşı ve Yeşilyurt mahalleleri yeni şebekeden su içmeye başladılar. Depo yapımları ile Beyceğiz mahallesinde abone bağlantıları şebeke yapım çalışmaları devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda çalışmaları tamamlayarak Afşin ilçemizin içme suyu sorununa son vermek istiyoruz’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi