Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Kadir Erol, Afşin’in en büyük sorunlarından bir tanesinin içme suyu sorunu olduğunu belirterek, “Şuanda Afşin'de içme suyu sorunu en önemli problem gibi gözüküyor ve KASKİ burada çalışmalarına başlamış durumda ve daha sonra şebeke yenileme ihalesiyle güçlü bir destek vereceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Kadir Erol, Genel Sekreter Yardımcısı Murat Demir, Fen İşleri Dairesi Başkanı Harun Buz, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarete konuşma yapan Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Kadir Erol, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra ilçelerimizle çok daha sıkı ilişkiler içerisinde olacağız, çünkü aynı coğrafyada beraber çalışacağız. Büyükşehir yapısını artık biz daha önceki il belediyesi gibi düşünmüyoruz çünkü büyükşehir belediyesinin ilçe belediyesi ile doğrudan olarak irtibatı var. Örneğin, ilçe belediyelerimizin imar ve bütçe ile ilgili meclis kararları büyükşehir meclisinde görüşüldükten sonra onaylanıyor. Bu belediyeleri birlikte çalıştırmak ve ilişkilendirmek için yapılmış bir şey. İlçe belediyelerimizin yapacakları işlere biz yardımcı olacak durumdayız ve büyükşehir belediyesinin ilçelerde yapacakları hizmetlerde de ilçe belediyelerimiz yardım edebilecek durumda. Dolayısıyla birlikte projeler yapılabilir ama ayrı ayrı yapılan çalışmalara da destek vermek söz konusu. Tamamen organik bir bağ içerisindeyiz.” dedi.

“İlçe belediyeleriyle dayanışma içerisinde olacağız”

İlçe belediyeleriyle dayanışma halinde olacaklarını kaydeden Erol, “Bundan sonra Kahramanmaraş Büyük Şehir Olarak, bu güzel ilçeye hep birlikte hizmet edeceğiz. Onun ayrıntılarını sayın başkanımızla görüştük. Birlikte yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olacağız. Bu bölgedeki diğer ilçelerimizde bugün ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimiz ve ekiplerimizin ziyaretiyle buradaki şantiyelerin  harekete geçmesiyle bu bölgede büyük şehir hizmetlerini başlatmış bulunuyoruz. Büyük Şehir Belediye Başkanımızın selamlarını ilettik ve birlikte çalışmaya başladık. Hepimize yeni dönem hayırlı uğurlu olsun diliyorum.” diye konuştu.

“İÇME SUYU ŞEBEKESİ” İLE İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Afşin’in en büyük sorunları arasında yer alan içme suyu şebekesiyle ilgili çalışmaları başlatıldığını ifade eden Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Kadir Erol, “Büyük şehir belediyesi olarak öncelikle yapacağımız hizmetleri Afşin Belediye Başkanımızla istişare ederek belirleyeceğiz. İlçemize yapılacak hizmetlerin öncelik sırası her neyse vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda hareket edeceğiz.  Öncelikle içme suyundan ve şehirler için önemli olan kent meydanı düzenlemesinden başlayarak hizmetlerimiz devam edecek. Biz sürekli olarak ilçe belediyemizle birlikte irtibatlı olarak çalışcağız. Şuanda Afşin'de içme suyu sorunu en önemli problem gibi gözüküyor ve KASKİ burada çalışmalarına başlamış durumda ve daha sonra şebeke yenileme ihalesiyle güçlü bir destek vereceğiz. Uzun yıllar boyunca ihtiyacı karşılayacak şekilde bir içme suyu şebekesini oluşturmak üzere ön çalışmalara başlamış bulunuyoruz. bunların yanı sıra gene ilçe belediyemizle birlikte yapacağımız ulaşım ve kavşak düzenlemesi çalışmalarımızın startını vermiş durumdayız. Hizmetlerimizi büyükşehir yapılanmasıyla birlikte bölgeye ve en ücra mahallelerimize ulaştırmış olacağız inşallah.” şeklinde konuştu.

 

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, “İnşallah Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle birlikte ilçemizin sorunlarını çözeceğiz. Afşin Belediyesi olarak ilçemiz için projelerimizi hazırladık ve yavaş yavaş projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. İnşallah yapılanma tamamlandıktan sonrada Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi de ilçemize destek olacak ve projelerimizin hayata geçmesi de hız kazanacak. İşbirliği içerisinde yardımlaşarak hizmeti birlikte yürüteceğiz. Afşin, temel belediyecilik hizmetlerinin yapılamadığı bir ilçe ya da yapılan hizmetler halk tarafından kabul görmemiş. Ben ilçemizi ladasa bırakılmış toprak olarak görüyorum, 20 yıl ekim yapılmamış. Ama şimdi buraya attığımız tohum 1'e 40 verecek ve yaptığımız her hizmet insanlar tarafından kabul görecek. Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar insanlardaki algıyı değiştirecek hizmetleri yapmamız gerekiyor. O yüzden bizler vakit kaybetmeden hizmetlerimize başlamak için hızlı davrandık. Zaman zaman bunun sıkıntısını yaşadık. Geçen sene açılan bir yolumuz vardı, yol açılmış ancak hukuki hiçbir altyapısı yok, kamulaştırma yapılmamış. Bu konu hakkında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize bilgi verdik ve bu konuyla alakalı bir çalışma için proje hazırlıyoruz kendiside sağ olsun destek verdi. Bizim buradaki tek amacımız bu yolu yasal bir hale getirmekti.” dedi.

Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Kadir Erol son olarak Tatlar Mahallesi’nin su sorununu çözülmesi içi girişimde bulundu.

Heyet daha sonra Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni ziyaret etti.

 

Editör: Haber Merkezi