Afşin İlçe Müftülüğü ve Kutlu Doğum Platformu tarafından Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Hüyüklü Mahallesi bayanlara yönelik “Hz. Peygamber, din ve samimiyet” isimli konferans düzenledi.

Hüyüklü Mahallesi Kuran Kursu’nda düzenlenen konferansta konuşmacı olarak katılan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, samimi olmakla samimi görünmenin arasında fark olduğunu, samimiyet kılıcı, demir kılıçtan keskin olduğunu kaydetti.

Yıldırım, “Kur’an’da bir çok ayet niyet ve samimiyete işaret eder. Samimi olmakla samimi görünmek arasında fark var. Samimiyet kılıcı, demir kılıçtan daha keskindir. İhlâs ve Samimiyet, dinin özüdür. İhlâs ve samimiyet, gösterişi bir tarafa bırakıp kulluğu sadece Allah’a özgü kılmaktır. İhlas, yaratanına karşı samimiyettir. İhlâs, dünyevi çıkarları bir tarafa bırakmaktır. İhlas, ne makam ne mevki, ne teşekkür, ne takdir beklemeden her türlü işinde yalnızca yaratanına yönelmektir. Bir sadaka samimiyetten uzak gösterişle verilirse sadece paranın el değiştirmesi olur. Buda kişiye ne dünyevi nede uhrevi bir kazanç sağlar. İhlâs ve samimiyetten yoksun olan yardımlarda bir başa kakma vardır. İnsanlardan teşekkür beklentisi vardır. İnanan kimse yardım yaptıktan sonra ötesine bakmaz. İhlas olmazsa, ruhumuzun miracına sebep olması gereken namazlarımız bizleri kötülüklerden alıkoyamaz. İhlas olmazsa oruçlarımız, artık bizim için bir kalkan değil, sadece açlık ve susuzluktan ibaret kalır. İhlas olmazsa kurbanlarımız Rabbimize kurbiyete vesile olamaz, elimizde kalan sadece onların etleri ve kanları olur. İhlas ve samimiyet, sadece inanç ve ibadetlerimizde değil, insanlarla ilişkilerimizde de son derece önemlidir. Bu erdemi kazanmanın en kısa yolu da her işimizde Allah rızasını ön planda tutmak ve O’nun her an bizi görüp gözettiğini aklımızdan çıkarmamaktır.”

 

Editör: Haber Merkezi