Çalışmalar, Afşin ilçesine bağlı Kuşkayası mahallesi ile Elbistan'a bağlı Izgın, Yapraklı ve Karahüyük mahalleri arasında kalan yaklaşık 7 kilometrelik nehir yatağını kapsayacak.
Devlet Su İşleri (DSİ) Afşin 204. Şube Müdürlüğü, Söğütlü Çayı'ndaki taşkın önleme çalışmalarını bölgede bu konuda büyük risk taşıyan Hurman Çayı'na kaydırdı. Bahar aylarında özellikle Afşin ilçesine bağlı Kuşkayası Mahallesindeki ve Elbistan'a bağlı Karahüyük Mahallesi yaşanan taşkın olaylarının tekrarlanmasını engellemek için başlatılan çalışmalar, Izgın'la Karahüyük Mahallesi arasında devam ediyor. İş makineleri, bir yandan nehir yatağını temizlerken bir yandan da sette yüksekliğini arttırıyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren DSİ Afşin 204. Şube Müdürü Hikmet Böke, yaklaşık 7 kilometrelik bir alanda taşkın önleme çalışması yapacaklarını söyledi.

Hurman Çayı'nın söz konusu bölgelerdeki meskûn mahalleri ve tarım arazilerini etkileme riskini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirten Böke, "Sel ve taşkın olaylarının yaşandığı Söğütlü Çayı'ndaki çalışmalarımızı tamamladık. Bölgemizdeki bir diğer akarsu olan Hurman Çayı'nda da Söğütlü'deki gibi bir çalışma başlattık. Izgın ve Karahüyük Mahalleleri arasında çalışıyoruz. Hem taban temizliği yapıyoruz hem de sette yükseltme işlemi yapıyoruz. Yaklaşık 7 kilometrelik bir alanda çalışacağız. Elbistan'a bağlı Izgın, Karahüyük ve Afşin ilçesine bağlı Kuşkayası Mahallelerinin arasında kalan bölgede taşkın riskini ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

Böke, "Bilindiği gibi bu yıl bahar aylarında taşkın meydana gelmişti. Bazı evleri ve tarım arazileri taşkından etkilenmişti. Çalışmalarımız bittiğinde çay yatağının taşıma kapasitesi 4-5 kat artacak. İnşallah, en kısa sürede çalışmamız tamamlanacak. Vatandaşlarımız da sel ve taşkın korkusu yaşamayacaklar" ifadelerini kullandı.

Hurman Çayı'nda yapılan çalışmalar için DSİ yetkililerine ve görevlilerine teşekkür eden Kuşkayası Mahalle Muhtarı İsmet Yılmaz, "Mahallemizin içinden de geçen Hurman Çayı'nda şuanda temizlik çalışması yapılıyor. Çay kıyısındaki ağaçlar sahipleri tarafından kesiliyor. Özellikle bahar aylarında çayın debisi çok yükseliyordu. Tarım arazilerimiz bundan çok fazla etkileniyordu. Bu yıl da bilindiği gibi taşan su mahallemizdeki bazı evlere ve okula kadar ulaştı. İnşallah bundan sonra bu tür sıkıntı yaşamayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi