Afşin'de, Hurman Çayı'na düşen çocuk akıntıya kapılarak kayboldu. Kardeşini kurtarmak için girdiği akarsuya kapılan Fatma Karatu'un çocuğunun bulunması için ekipler seferber oldu.

İlçeye bağlı Dağlıca Mahallesi'ndeki Hurman Çayı kenarına ailesiyle pikniğe giden Fatma Karatut (14), çay kenarında oynarken kardeşinin suya kapıldığını görüp, akarsuya atladı. Bu sırada kardeşi ağaçların dalına tutunarak sudan çıkmayı başardı ancak Karatut, debisi yüksek olan suya kapıldı.

Ailesinin ve vatandaşların bir süre arama çalışmalarına rağmen Fatma Karatut bulunamayınca ihbar üzerine bölgeye Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, AFAD ile Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı dalgıç ekibi sevk edildi.

3 kilometrelik alanda 100 kişinin katıldığı arama çalışması yapıldı.

Havanın kararması, bölgenin sarp olması ve su debisinin yüksek olması nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi. Arama çalışmalarına sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başlanacak.

Bölgede jandarma ekipleri ve vatandaşların bekleyişi sürüyor.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğünden ve Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi dalgıç ekipleri olay yerine sevk edildi. Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve vatandaşlar ile 3 kilometrelik alanda arama çalışması yapıldı. Suya kapılan Fatma Nur Karatut tüm arama çalışmasına rağmen bulunamadı.

Havanın kararmasıyla birlikte dalgıç ekipleri arama kurtarma çalışmasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi