Kahramanmaraş Hoca Ahmet Yesevi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

 UNESCO Dünya Kültür Mirasları geçici listesinde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesine ziyaretçi akını yaşanıyor.

Kahramanmaraş’ta "Fen ve Sosyal Bilimler Projesi" uygulanan Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Eshab-ı Kehf’e gezi düzenledi. Gezi kapsamında Afşin’e gelen öğrenciler ilk olarak Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlü tarafından Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltı programına katıldılar.

Öğrencilerin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ne gerçekleştirilen geziden çok memnun olduklarını ifade eden Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Günay Avcı, “ Bir Afşinli olarak şunu belirtmek isterim, çocukluğumuzdaki Eshab- Kehf ile şuan ki Eshab-ı Kehf arasında çok ciddi fark var. Çocuklarımız için tarihimizi, geçmişlimizi, kültür ve miraslarımızı görmeleri, gezmeler bizler açısından son derece önemli. Eshab-ı Kehf’in güzelleşmesi için emek harcayan herkese ayrı ayır teşekkür ediyorum. Yerli ve yabancı turistlerimizin gelerek ziyaret edebileceği güzel bir mekan haline gelmiş. Burada bizleri ağırlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Mahir Turan’a ve Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can’a teşekkür ediyorum.” Dedi.

 Eshab-ı Kehf’in Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Edebiyat Öğretmeni Adem Çelik, “Hoca Ahmet Yesevi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 40 öğrenci ve 10 öğretmen ile Eshab-ı Kehf’i ziyarete geldik. Bu gezi de öğrencilerimize tarihimizi, kültürümüzü öğrenmeleri ve görmelerini amaçladık” diye konuştu.

Kahramanmaraş’tan gelen öğrenci kafilesi, Eshab-ı Kehf’te Afşin Belediyesi Rehberi Ramazan Kıraç eşliğinde, külliye, ribat ve mağara bölümlerini gezerek tarihi mekan hakkında bilgi aldılar ve "Yedi Uyurlar"ın hikayesini dinledi.

Eshab-ı Kehf Külliyesini tamamlayan öğrenciler daha sonra Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can’ın daveti üzerine Ticaret Odası’nda düzenlenen yemek programına katıldılar. Burada öğle yemeğini burada yiyen öğrenciler Afşin Elbistan B Termik Santralini ziyaret ederek gezilerini sonlandırdılar.

Editör: Haber Merkezi