Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, Afşin’deki hindi yetiştirme işletmesini ziyaret etti.

Hindi yetiştirme işletmesinde yatırımcıyla istişarede bulunan Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, İl Müdür Yardımcısı Salih İnan, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mikdat Kasal, Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar ve teknik personeller ile birlikte Afşin İlçesine bağlı Başüstü Mahallesinde Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği kapsamında hibe desteği ödenen Hindi Kümesi işletmesine ziyaret gerçekleştirilerek yatırımcı ile istişarelerde bulunuldu.

Ziyaret hakkında değerlendirmede bulunan Bilir, “Toplam 266 bin lira yatırım bedeli olan işletmeye 200 bin lira Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe desteği ödemesi yapılmış ve yatırımcı tarafından Hindi palazları temin edilerek, faaliyete başlanmıştır. Projenin takibi 3 yıl boyunca Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yürütülecek” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi