Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, portör muayenesine son verildiğini belirterek, esnafların artık hijyen eğitiminin alınması zorunluluğun geldiğini söyledi.
 
Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası yazılı bir açıklama yaparak, esnafları yakından ilgilendiren hijyen eğitimleri hakkında bilgi veri.
                                                                                 
 
Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Gıda üreten ve satan iş yerlerimiz eskiden 3 ayda bir sağlık kuruluşlarından portör muayenesi yaptırmaktaydılar. Ancak 05 Temmuz 2013 tarihli ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği ile portör muayenelerine son verilerek hijyen eğitim belgesi almaları zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda Odamız olarak 25.03.2014 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile hijyen eğitim protokolü imzalandı. Bu protokol çerçevesince ilçemizde faaliyet gösteren fırıncılar, unlu mamul üreten ve satanlar, şarküteri, bakkal, market, manavlar, kantin işletmecileri, et ve et ürünleri satanlar, lokanta, döner, kebapçı ve çiğ köfteciler, kahvehane ve kıraathaneler, çay ocakları, otel, misafirhane ve yemek İşletmeleri, hamam işletmecileri, pastaneler, un, yem satıcıları, bu mesleklerde faaliyet gösteren esnaflarımızın ve yanlarında çalışanların en kısa sürede odamıza gelerek hijyen eğitim kursu için başvuru yapmaları ve kursa katılarak hijyen eğitim belgelerini almaları gerekmektedir. İşyerlerinin denetimleri sırasında “hijyen eğitim belgesi” sorulacağı ve bu belgeyi almamış olanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesine göre 250 TL ile 1000 TL arası para cezası işlemi yapılacağından esnaflarımızın zor durumda kalmamaları için odamıza ivedilikle uğramaları gerekmektedir” dedi.
Editör: Haber Merkezi