Türkiye’nin en büyük termik santrali olan Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde elektrik üretimi, hidroelektrik santrallerdeki  yüksek doluluk oranından dolayı durdu.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin emre amade olan 2 ünitesindeki elektrik üretiminin hidroelektrik santrallerdeki üretimin tam kapasiteye yükseltilmesinden dolayı durdurulduğu bildirildi.

Türkiye’de bu yıl yağış oranının çok yüksek olmasından dolayı barajlarda doluluk oranı yüzde 100’lere yaklaştı. Bu durumu göz önünde bulunduran Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), elektrik üretiminin büyük bir bölümünü hidroelektrik santrallerden karşılama kararı aldı. Bu doğrultuda da termik santrallerde üretime ara verildi.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdürü Mustafa Has, santralde 1 haftadır elektrik üretimine ara verdiklerini belirtti. Santralin 2 ünitesinin emre amade olarak bekletildiğini kaydeden Has, hidroelektrik santrallerdeki üretim oranlarına göre santralin önümüzdeki günlerde yeniden faaliyete geçebileceğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi