Afşin Tarım Kredi Kooperatifi Temsilcisi Yaşar Terzi, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Ankara Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Aslen Afşin'e bağlı Kangal mahallesinden olan hemşerimiz Yaşar Terzi, 5 Nisan'da yapılan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Ankara Merkez Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısında asil olarak Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Terzi ayağının tozuyla, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa'da düzenlenen Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği 2015 yılı ilk çeyreğini değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı, Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy, Afşin Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mehmet Şerif Tatlı ile diğer kooperatif müdürlerinin katılımıyla geçekleşti.

Toplantıda konuşma yapan Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Terzi, Bölge Birliğinin hak ettiği konuma taşımak için hep birlikte daha çok çalışarak, çiftçilere daha iyi hizmet sunabilmenin gayreti içerisinde olacaklarını belirtti.

Bölge Müdürü Mehmet Aksoy ise konuşmasında, “Kayıtlı ortakların faal hale getirilmesi, yeni ortak kaydı yapılması, çiftçilerimize Tarım Kredi Kooperatiflerine ortak olmalarının kendilerine sağlayacağı avantajların anlatılması için köy köy,belde belde bilgilendirme toplantılarına aralıksız devam edilecektir.Çiftçilerimizin bir birim alandan daha fazla ve kaliteli ürün alabilmeleri için Tarım Kredi Kooperatifleri olarak her zaman çiftçimize kaliteli ve güvenilir tarımsal girdi sunmanın yanında ziraat mühendislerimizce de teknik destek verilerek, çiftçimiz hizmetinde olmaya devam edeceğiz. İklim koşullarına bağlı olarak pas ve septoria yanında kök çürüklüğüne sebep olan mantari hastalıklar konusunda çiftçilerimizin tarla kontrolleri yapılarak, gerekli önlemleri alabilmeleri için teknik bilgilendirme yapmak üzere ziraat mühendislerimiz sürekli sahada olacaktır.Çiftçilerimiz ÇKS güncellemelerini yaparak, düşük faizli kredilerden faydalanmak, kaliteli ve güvenilir tarımsal girdileri almak, toprak analizlerinin yaptırmak, teknik destek ve hizmet almak üzere sahibi oldukları dost kapısı en yakın Tarım Kredi Kooperatiflerine bekliyoruz” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mehmet Şerif Tatlı, “ 2012 yılında devraldığımız Afşin Tarım Kredi Kooperatifini 3 yıl içerisinde 3 katına çıkarttık. Yeni ortaklarımızın kayıtlarıyla ve aktif olmayan ortaklarımızı aktifleştirerek Gaziantep Bölge Birliğinde birinci sıraya yerleştik. Afşinli çiftçilerimizin her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Bölgemiz çiftçilerimizin tarımsal bütün ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz."diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi