Afşinli hemşerimiz Yusuf Kıraç, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

Türk Telekom İnternational Genel Müdürü olarak görevini yürüten hemşerimiz Kıraç, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Kıraç'ın, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanması hakkında Kamuoyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Grup Sirkatlerimizden Türk Telekom International`da Genel Müdürlük Görevini Yürüten Yusuf Kıraç 06.08.2018 Tarihi İtibarıyla Şirketimiz Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığı Pozisyonuna Atanmıştır."

Yusuf Kıraç Hakkında:

Yusuf Kıraç, Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1994 yılında mezun olmuştur. 1996 yılında Siemens’te kariyerine başlamış olup, daha sonra Planlama ve Entegrasyon Yönetimi Yöneticisi olarak çalışmış ve ardından Nokia Siemens Networks şirketinde aynı unvan ile görevine devam etmiştir. 2008 yılında Türk Telekom’da çalışmaya başlayan Kıraç, Kırsal Donuşum, Türk Telekom NGN ve Fiber Donuşum projeleriyle Türk Telekom’un All IP mimarisinde aşama atlatan başarılı donuşum projelerini yürüten ekipte yer almıştır. 2010 yılında Network Direktörlüğü görevini üstlenerek, Fiber Donuşumu, DWDM, MPLS, DC Donuşum ve TTVPN gibi Türk Telekom’a karlılık ve kapasite kazandıran pek çok projeye liderlik etmiştir. 2010-2014 tarihleri arasında mevcut görevinin yanı sıra merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Telekomünikasyon Operatörleri Organizasyonu ETNO’nun NANI Çalışma Grubu Başkanlığı’nı da yapmıştır. Başkanlık görevi boyunca ETNO’da numaralandırma ve adresleme konularında; özellikle ipv4’ten ipv6’ya geçiş, numara taşınabilirliği, M2M gelecek stratejileri ve politikalarının belirlenmesinde başta Avrupa komisyonu olmak üzere CoCom, ECC, ITU, ETSI, ICANN, RIPE gibi uluslararası kuruluşlarla yakından çalışmıştır. Türk Telekom, Avea ve TTNet şirketlerinin birleşmesi ile oluşan yeni yapılanma sonrası Core & Transport Network Direktörlüğü görevini yürütmüştür. Ayrıca 2015 yılından itibaren ESB (Erişim Sağlayıcıları Birliğinde) Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmaktadır. Yusuf Kıraç, Aralık 2016 tarihinden itibaren Türk Telekom International Genel Müdürlüğü görevini sürdürmüştür.

Editör: Haber Merkezi