Sanayi Eski Genel Müdürü hemşehrimiz Süfyan Emiroğlu, Amerika Birleşik Devletlerinde Ekonomi alanında yapmış olduğu Master’ıdan sonra Ekonomik Güvenlik alanında doktorasını da tamamlayarak Doktor unvanını aldı.

Dr. Süfyan Emiroğlu Ekonomik Güvenlik alanında Türkiye’deki az sayıda uzmandan biri oldu.

Dr. Emiroğlu yaptığı açıklamada; “ Artık savaşların ekonomi üzerinden yürüdüğünü, vatandaşını huzur ve mutluluk içinde yaşatmak isteyen ülkelerin ekonomik gelişmeye çok önem verdiklerini, ekonomik gelişme içinde ekonomik güvenliğin zaruri olduğunu söyledi.

Emiroğlu, “ Ekonomik güvenlik denince Rusya ile ortaya çıkan doğalgaz krizinden kalitesiz Çin mallarına, yöremizdeki ucuz enerji kaynağı olan kömürden, yüksek teknolojili üretime kadar ekonomi ile ilgili her alan bizim ilgi ve uzmanlık alanımıza girmektedir, güçlü bir ülke olma hedefi olan Türkiye’nin huzur ve mutluluğu güçlü bir ekonomi ile mümkün olabilir. Bunun için ekonomi güvenliği alanında ciddi çalışmalara ihtiyaç var. Maalesef bu konu da Türkiye’de ihmal edilen konular arasında. Şu an bu alanda yetişmiş çok az sayıda uzman bulunmaktadır. İnşallah bu alandaki çalışmalarımızı ve birikimimizi bölgemiz, ülkemiz ve insanımızın imkanına sunacak çalışma ortamları bulabiliriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi