Rabia Parkı içerisine kurulan tesiste incelemelerde bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Binboğa Dağlarının eteklerindeki Afşin'de, aromatik bitkilerle ziraatın, tarımın çok daha gelir getiren bir sektör olduğunu göstermek istiyoruz." dedi.

Belediyenin "Efsus Bitkisel Ürünler Projesi” kapsamında kurulan lavanta distilasyon tesisinde eğitim salonları, üretim alanları ve depolar bulunduğunu belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin ekonomisine katkı sağlayacak ürünlerin distilasyon tesisinde işleneceğini söyledi.

Çiftçilerimiz ürünlerini çıkarttığında da ne yapacağını düşünmemesi için özel sektör yatırıma başlayıncaya kadar distilasyon ünitesini de kurarak hizmete başladık. Bu tesisi "Efsus Bitkisel Ürünler Projesi” kapsamında daha büyüterek Afşin bölgesinde yetiştirilecek aromatik bitkilerin nihai ürün haline getirileceği tesisi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Bu tesiste eğitim salonları, üretim alanları ve depolar bulunuyor. Afşinli vatandaşlarımızın eğitim ve istihdamına yönelik projelerin merkezi olacak bu tesiste Afşin ekonomisine katkı sağlayacak ürünler üretilecek. Daha şimdiden gelen siparişleri ile umut saçan bu proje, Afşinli genç nesillere bırakacağımız bir armağan olacak.” açıklamasında bulundu.

Afşin'in havasının ve rakımının kozmetik, temizlik, sağlık ve gıda sektöründe kullanılan bitkilerin yetiştirilmesine elverişli olduğunu belirten Güven, şunları söyledi:

“Şuandaki geleneksel ürün türlerinden çok daha fazla gelir getiren aromatik ürünlerin üretiminin yaygınlaşması için örnek olmak istiyoruz. Özellikle bölgemizde işsizlik oranı fazla hem istihdamı artırmak hem de ilçe ekonomisine katkıda bulunmak adına bu projenin çözüm getireceğine inanıyoruz."

Üretilen tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi için distilasyon tesisini en kısa sürede bitirmek istediklerine değinen Güven, " Özellikle Binboğa dağlarının eteklerinde bulunan Afşin'de ziraatın, tarımın çok daha gelir getiren bir sektör olduğunu göstermek istiyoruz. İnşallah yeni ürünlerle de bu sağlanacak. Distilasyon ünitesini de kurarak buradan çıkan ürünler ve vatandaşlarımızın ürettiği ürünleri işlemek istiyoruz. " açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi