İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un da katıldığı ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi’nin başkanlığında toplanan İl genel Halk Eğitim Müdürler Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitim Değerlendirme toplantısı Türkiye’nin en modern öğretmenevleri arasında olarak kabul edilen Afşin Öğretmenevi salonunda gerçekleşti.

Afşin Halk Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılan toplantının açılış konuşmasını, Afşin Halk Eğitim Müdürü Ahmet Şahan yaptı ve sunum eşliğinde ilçe de yapılan çalışmaları anlattı.

Türkoğlu Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Sevim Sivik Okuma-yazma seferberliğiyle ilgili bilgi verdi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt yapılan çalışmaları olumlu bularak, emek ve katkı sunan herkese teşekkür etti ve çalışmaların sınırlı kalmaması, özellikle okuma-yazma seferberliği ile ilgili çalışmaların yüzde yüz oluncaya kadar devam edilmesine dikkat çekti.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi, Okuma yazma seferberliğinin 1. Sertifika programı ve kursiyerlere verilecek hediye işleminin ilçe yürütme koordinasyon kurulu ile birlikte planlanma ve düzenlenmesini belirterek ,yetişkinler için EBA’da da sistem bulunduğuna dikkat çekerek kullanılmasını istedi.

Konuşmalardan sonra Halk Eğitim Müdürlerince Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün “Okuryazarlık Seferberliği” ile ilgili  5/02/2018 tarihli ve 2350838 sayılı 2018/4 nolu genelge emirleri doğrultusunda yapılan çalışmalar, bu çalışmalar sonucu ulaşılan istatiksel verileri değerlendirildi, bir sonraki süreç için yapılacak iş ve işlemler görüşüldü.

Okul Servisi Araç Sürücüler ve Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimleri kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirilerek bilgi alış verişinde bulunuldu.

Kahramanmaraş genelinde faaliyette bulunan Halk Eğitim Merkez Müdürlüklerince açılan meslek ve teknik, genel (sosyal-kültürel) ve okuma-yazma kursları ile ilgili yapılan çalışmaları değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca 2018 Yılında planlanması gereken kısa dönem yaz kurslarına ilişkin iş ve işlemlerin belirlenerek,İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürlüklerince gerçekleştirilen (HEM) usta öğretici-öğretmen oryantasyon eğitim kursları ve Denetimli Serbestlik Kapsamında Okuma-Yazma Kurslarına ağırlık ve önem verilerek bu yazışmalara belirtilen tarihlerde cevap verilmesi karara bağlandı. Katılımcı müdürler Afşin Halk Eğitim Müdürü Ahmet Şahan’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi