Elbistan İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon kararı uyarınca, Elbistan Belediyesi Hayvan Borsası ikinci bir emre kadar kapatıldı.

Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Özcan, ilçeye bağlı Akbayır Beldesi’nde görülen sığır çiçeği hastalığı nedeniyle karantina uygulamasının başlatıldığını ifade ederek, hastalığın yayılmasının önlenmesi amacıyla da ikinci bir emre kadar hayvan borsasının kapatıldığını söyledi.

Çevre ilçelerde görülen sığır çiçeği hastalığının Elbistan’da da tespit edildiğini ve Elbistan İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonunun toplanarak, hastalık ortadan kalkana kadar hayvan borsasındaki satışların durdurulmasına karar verdiğini belirten Özcan, “İlçemize bağlı Akbayır mahallemizde sığır çiçeği hastalığı görüldü. Bu bölgede karantina tedbirleri uygulanırken, aynı zamanda hayvan borsasında da büyük ve küçükbaş hayvan satışları ikinci bir emre kadar durduruldu. Hastalık ortadan kalkana kadar bu tedbirler sürdürülecek. Hastalık tamamen ortadan kalktığında ise komisyon tekrar toplanarak, hayvan borsasının açılması konusunda yeni bir karar alacak. Şuanda burada hayvan alım ve satımları tamamen durduruldu. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak kontrollerimiz aralıksız olarak sürüyor” dedi.
Editör: Haber Merkezi