Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin ortaklaşa finansmanıyla yürüttüğü Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi II kapsamında Kısa Film Yarışması düzenliyor.

Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şahin, Türkiye genelinde hayat boyu öğrenmeye katılım oranları Avrupa Birliği ve diğer ülkelerle kıyaslandığında, istenilen rakamların görülmediğini belirtti.

“Hayat Boyu Öğrenen Bir Türkiye" kısa film yarışması ile hayat boyu öğrenmeyi tanıtmak, öğrenmenin her yaşta ve her yerde gerçekleşebileceğini kısa filmlerle kamuoyuna anlatılmasının hedeflendiğini söyleyen Şahin, "Elde edilecek özgün yapıtlarla “toplumun öğrenme kültürünü” geliştirmeye yönelik farkındalık artırma çalışmalarının desteklenmesi amaçlanıyor. Bu nedenle filmlerin sosyal medyada ilgi çekecek yapımlar olması önem teşkil ediyor. Yarışma ile hayat boyu öğrenmeyi tanıtmak, öğrenme yoluyla kişisel, sosyal veya iş amaçlı becerilerin geliştirilmesinin, kişinin kendi yaşamına, ailesine, çevresine ve topluma kazandırabileceklerine dikkat çekmek, öğrenmenin her yaşta ve her yerde gerçekleşebileceğini kısa filmlerle kamuoyuna anlatmak amaçlanıyor. Hayat boyu öğrenme, bireyin, kişisel, sosyal veya istihdam amaçlı, bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek için hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinlikleri olarak tanımlanıyor. Yarışma herkese açık olup son başvuru tarihi 17 Mart 2017 olarak belirlendi." diye konuştu.

Ödüller

Birincilik Ödülü – BlackMagic URSA Mini Profesyonel Kamera, Canon 18-135mm IS STM Lens ve DaVinci Editing Programı

İkincilik Ödülü – Canon EOS 7D Mark II DSLR Fotoğraf Makinesi ve 18-135mm IS STM Lens

Üçüncülük Ödülü – GoPro Hero 5 Aksiyon Kamerası

Mansiyon – Apple iPad Air 2 (2 Adet)

Editör: Haber Merkezi