Haziran ayında hava sıcaklıklarının mevsim normallerin altında gitmesiyle yerli ürünlerin çıkması gecikti. Temmuz ayında havaların ısınmasıyla birlikte yerli ürünler bir bir çıkmakta. 

'Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı başta salatalık olmak üzere yerli ürünler tezgâhlardaki yerini almaya başladı.

Havaların 30°C ile 35°C çıkmasıyla meyve ve sebzeler bir bir çıkmaya başladı. Afşin'de yaz sebzeleri sarımsak, salatalık, fasulye ve kabak ile birlikte yerli ürünler tezgahtaki yerini aldı. Yine yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri şekerpare, üzüm ve karpuz gibi meyveler tezgâhlarda yerini aldı.

Yaz meyvelerinin kilogram fiyatları: Karpuz 0.75, erik 4, nektari 3.50, şeftali 3.50, üzüm 5, kavun 1.50 liradan satılıyor.

Pazarcı esnafları artan hava sıcaklarıyla birlikte yerli ürünlerin çıkmasıyla fiyatların düşeceğini belirttiler

Afşin pazarcı esnaflarından Gökhan Ardıç: “Havaların ısınmasıyla birlikte Afşin de yerli ürünler çıkmaya başladı. Sarımsak, kabak, salatalık  ve fasulye gibi ürünler çıktı. Yeni çıktıklarından dolayı eski fiyatla aynı ilerleyen günlerde fiyatlar düşecektir. ” dedi.

Yerli ürünlerin çıkmasında memnun olan esnaf Ahmet Kaya şunları söyledi:

 “Yerli ürünler çıkmasından dolayı memnunuz. Çıkan ürünler sarımsak, kabak, fasulye ve salatalık tezgahlarda yer almaya başladı.  ”

Mutfak ihtiyaçlarını pazardan karşılamak için alışverişe gelen vatandaşlar ise, kışa oranla pazarın daha ekonomik hale gelmeye başladığını ifade ettiler. Vatandaşlar genel olarak pazarda meyve ve sebze çeşidinin artığını ve ilerleyen günlerde fiyatlarda da daha çok düşüş beklediklerini belirttiler.

Afşin pazarında sebzenin kilogram fiyatları ise şu şekilde oldu: “ Biber 2 ile 4, Domates 1.50 ile 2.50, Patlıcan 1.50, Kabak 1.50, Salatalık 1.50, fasulye 5, soğan 1.50, patates 1.25, sarımsak 5 ile 8 lira.”

Pazarda en pahalı meyve: Erik ve üzüm yer almakta.

Pazarda en pahalı sebze: Fasulye ve sarımsak yer almakta.

Editör: Haber Merkezi