Vatandaşların, hastanelere muayene randevu hizmeti sunan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) veya ALO 182 randevu hattından randevu alarak gitmesi gerekiyor.

Randevusuz Gitmeyin

Yeni tip koronavirüs ile mücadelede ve normalleşme dönemine geçilmesi ile birlikte hastanelerdeki çalışma esasları yeniden düzenlendi.

Poliklinikler için hasta kabulleri 182 veya www.mhrs.gov.tr üzerinden olacak ve randevusu olmayan hiçbir vatandaş hastaneye alınmayacak Randevusuz gelen hastaların kabulü yapılmayacak. Hastane içinde oluşan kabalıkların bu şekilde önlenmesi ve en az temas için bu çalışma yapılacak.

Afşin Devlet Hastanesinde alınan diğer tedbirler ise şöyle:

Tüm hastaların hastane girişinde ateş ölçümü yapılıp maskesiz içeriye girmelerine izin verilmeyecek. Muayene esnasında içeride sadece hasta olacak. Beklemeye sebebiyet vermemek için, muayene saatinde poliklinik önünde bulunulması ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerekmekte. Poliklinik ziyareti esnasında kesinlikle maske takılması zorunlu. Serviste yatan hastalar için ziyaret yasak olup kişilerin bu kurala riayet etmeleri gerekmekte.

Editör: Haber Merkezi