Afşin Devlet Hastanesi, 16 Nisan’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği halk oylamasında, tedavisi süren 17 hastaya refakat ederek oy kullandırdı.

Çeşitli nedenlerden dolayı hastanelerde tedavi gören hastalar ve evlerinde kendi imkanlarıyla oy kullanamayan vatandaşlara Afşin Devlet Hastanesi ve Sağlık Bakanlığına bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Birimleri tarafından oy kullanacakları okullara gelerek oylarını kullandırıldı.

Sandığa gitmekte güçlük çekecek vatandaşlara Afşin Devlet Hastanesi olarak yardımcı olduklarını İfade eden Hastane Müdürü Burak Noyan Binboğa,” Sağlık Bakanlığı 16 Nisan referandumda sandığa gitmekte güçlük çekecek başta yatalak hastalar olmak üzere tüm hastaların için bir uygulama başlattı.  Afşin’de de uygulama kapsamında hastanemizde tedavi olan 54 vatandaşımızdan 17’isine kurduğumuz ekiple oylarını kullandırdık” dedi.

İlçe merkezi ve mahallelerdeki oy kullanmaya gidemeyecek vatandaşlara yardımcı olduklarını söyleyen Binboğa, “Afşin Devlet Hastanemiz de yatan hastalarımızı 2 ekip halinde ilçe merkezi ve mahallelerimizde dahil oy kullanmak için, şoförlerimiz götürüp tekrarda hastaneye getiriyor. Bizlerde bu işleri koordine ediyoruz. Sağlık bakanlığımızın talimatı neticesinde tüm Kahramanmaraş bölgesinde ve tüm Türkiye’de uygulanan bir hizmettir.

Toplam 54 tane hastamız var. Bunlardan 17 tanesini kendi imkanlarımızla oy kullandırttık. Diğer hastalar ve refakatçileri kendi imkanlarıyla gittiler. Bunun yanı sırada Evde Sağlık Hizmetleri Birimleri tarafından sandık başına gidemeyecek vatandaşlarımıza oy kullandırıldı” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi