Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamdi Köker, Kahramanmaraş'ta düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma yarışmasında il birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Mehmet Akif Kültür Merkezinde düzenlenen ezan okuma yarışmasında il birincisi olan Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Hamdi Köker, bölge birinciliği için çalışmalarına başladı.

Yine geçen yıl düzenlenen ezan okuma yarışmasında yine İl birincisi olan Hamdi Köker, bu yıl da ezanı güzel okuma yarışmasında temsil ettiği Afşin İmam Hatip Lisesini şampiyonluğa taşıdı.

Tunceli’de düzenlenecek ezan okuma bölge yarışması için hazırlıklarına başlayan 16 yaşındaki Köker, Kahramanmaraş'ı ve Afşin'i temsil edecek.

Geçen yıl bölge yarışmasında ikinci olduğunu söyleyen Köker bu yıl birinci olmak istediğini vurguladı.

Köker, "Geçen yıl yine düzenlenen ezan okuma yarışmasında il birincisi olmuştum ve bu yine il birincisi oldum. Kahramanmaraş’ta düzenlenen ezan okuma yarışmasına Afşin’i temsil etmek için katıldım ve orada birincisi oldum. Şimdi de Kahramanmaraş’ı temsil etmek için Tunceli’de bölge yarışmalarına katılacağız. İnşallah Tunceli’de de güzel bir derece almak istiyorum. Çünkü hedefimde Türkiye birinciliği var. Beni Yarışmaya hazırlayan başta Okul Müdürümüz Bedir Boz Hocama ve Ulu Camii İmamımız Rıdvan Hocama teşekkür ediyorum. " diye konuştu.


 

Editör: Haber Merkezi