Kahramanmaraş’ta özel halk otobüsü ile öğrenci servisinin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında; 8’i öğrenci 10 kişi yaralandı.
Alınan bilgilere göre, Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin bulunduğu Mustafa B. (32) idaresindeki 46 J 0191 plakalı öğrenci servisi ile İsmail Ç. (26) idaresindeki 46 H 0083 plakalı özel halk otobüsü, Alparslan Caddesi üzerinde çarpıştı.
Kazada, araç sürücüleri Mustafa B., İsmail Ç. ile öğrenciler Zekiye Erkenez, Merve Orçan, Aslı İrem Sözcü, Elif Fıstık, Meryem Tuğrul, Nefise Aslan, Hatice Dilara Üzüm ve Zeynep Kural yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayı yaralanmadan atlatan öğrenciler ise büyük korku yaşadı. Kazanın ardından gözyaşı döken öğrenciler veliler tarafından su içirilerek sakinleştirilmeye çalışıldı. Bu arada çevredeki bazı vatandaşlar ise ışıklandırma olmaması nedeniyle aynı yolda sıkça kaza yaşandığını belirterek, bu kazaların yol üstünlüğünün bilinmemesinden kaynaklandığını ifade etti.
Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, araçların çekilmesinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı.
Editör: Haber Merkezi