Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Vakfı’nın ortaklaşa düzenledikleri yardım kampanyası çerçevesince bugün 6 tır daha yola çıktı.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM) önünde bir uğurlama töreni düzenlendi. Burada bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Kahramanmaraşlı hayırsever kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Allah’ım hayırlarını kabul eylesin. İnsanlarımız zor günlerinde dayanışma içerisinde olmalı. Kardeşlik gereği ve inancımızın gereği bu. Büyük bir insanlık dramı yaşanmakta hemen yanı başımızda. Kahraman şehrimizin Kahraman insanları bu duruma gerekli hassasiyeti göstermekte ve hem 100 bin civarındaki mazlumu bağrına basmış durumda hem de oradaki mazlumları da unutmayarak oralara da yardım göndermektedir.

İnşaallah oradaki kardeşlerimiz huzura kavuşurlar. Daha rahat ve daha huzurlu bir ortamda yaşama imkanına kavuşurlar. Yardımlarımızla birlikte dualarımızı da gönderiyoruz. Allah’ım orada yaşayan kardeşlerimizin yar ve yardımcıları olsun.

Bu arada Kabzımallar ve Komisyoncular Odamıza da yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Erkoç’un açıklamasının ardından 6 tır dualar eşliğinde uğurlandı.

Toplamda 96. Tırın yola çıktığı yardım kampanyasınca bugün yola çıkan tırların muhteviyatı şöyle:

2 tır yaş sebze ve meyve, 1 tır battaniye, 1 tır giyim eşyası, 1 tır muhtelif ev eşyası ve okul sırası ve 1 tır gıda yer alıyor.

Bu kampanya kapsamında 75 okulda yardım kampanyasına destek verme çalışmaları başlamış bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi