Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Fatih Mehmet Erkoç, görevi Mustafa Poyraz’dan devraldı. Erkoç’u çiçekle karşılayan Poyraz, yine Erkoç tarafından çiçeklerle uğurlandı.
30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Kahramanmaraş’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Erkoç, merkez Onikişubat Belediye Başkanlığına seçilen Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığına seçilen Necati Okay görevlerine başladı.
Erkoç, Mahçiçek ve Okay ile birlikte Belediye Meclis üyeliklerine seçilen AK Partililer için Kahramanmaraş Adliyesi’nde mazbata töreni düzenlendi. Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar ve AK Parti İl Başkanı Metin Doğan’ın da katıldığı törene çok sayıda teşkilat mensubu eşlik etti. Törende Erkoç’un mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Safiye Pekgöz, Mahçiçek’in mazbatasını Onikişubat İlçe Seçim Kurulu Başkanı Cahir Parlak ve Okay’ın mazbatasını Dulkadiroğlu İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ali Rıza Sıvacı takdim etti. Buradaki törenin ardından Erkoç ve diğer belediye başkanları ile meclis üyeleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne gitti. 12 yıldır Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Mustafa Poyraz, Erkoç’u çiçeklerle karşıladı. Karşılıklı başarı dileklerinin ardından görevi teslim eden Poyraz, şöyle konuştu: “12 yıldır bu güzel şehre hizmet etme fırsatı bulduk. Elimizden geldiğince hizmet etme gayretinde olduk. Şu an gönül rahatlığı içerisinde görevimizi teslim ediyoruz. Ben yeni belediye başkanımızla birlikte tüm seçilmiş arkadaşlarıma yeni görevlerinde başarılar diliyorum.”
Erkoç da Poyraz’a bu güne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Bayrağı daha yukarı taşımak ve Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin en yaşanılabilir yerlerinden biri haline getirmek istediklerini dile getiren Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm çalışma arkadaşlarımızla omuz omuza vereceğiz ve kardeşlik hukuku içerisinde Kahramanmaraş’a hizmet edeceğiz. Kahramanmaraş’ımızı mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getireceğiz. Çok kutsal bir görev devralıyoruz. Çünkü Kahramanmaraş özel bir şehir. Kurtuluş meşalesini ateşleyen bir ecdadın şehri. Biz de bu şehrin ne kadar özel bir şehir olduğunu biliyoruz. Allah’a şükürler olsun ki böyle güzel bir şehre hizmet etme imkanı yakaladık. Bu göreve layık olacağız. Ben, başta bizi aday gösteren bu görevi tevdi eden Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Bizi milletimize, aziz hemşehrilerimize emanet etti. Milletimiz de bu emanete sahip çıktı ve bizi bu göreve getirdi. Bu süreçte bizimle birlikte olan milletvekillerimize, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte tüm teşkilatlarımıza, sandık görevlilerimize, herkese teşekkür ediyoruz. Bu dava için kendini ve yüreğini ortaya koyan dava arkadaşlarımız var. Hepsine en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Seçim güvenliğini sağlayan emniyet güçlerimize teşekkür ediyorum. Mülki idaremize, seçim kurulu yetkililerine, seçim süreci boyunca bizimle koşturan ve haberlerimize yayın organlarında yer veren basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Seçimin nezih bir ortamda geçmesini sağlayan tüm aday arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte çalışacağız, koşturacağız ve geleceğin Kahramanmaraş’ını inşa edeceğiz.”
Erkoç, daha sonra katılımcıların alkışları eşliğinde Poyraz’ı çiçeklerle uğurladı. Poyraz’a belediye girişine kadar eşlik eden Erkoç, selefini makam aracıyla göndermek istedi. Ancak Poyraz, kendi aracına binmek istediğini belirterek direksiyona geçip belediyeden ayrıldı.
Erkoç, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.
Editör: Haber Merkezi