Kahramanmaraş'ta hafızlık eğitimini tamamlayan 190 öğrenciye törenle hafızlık belgeleri verildi. 

Türkiye'nin üçüncü büyük camisi olan Abdulhamithan Camisi'nde düzenlenen programda hafızlık eğitimini tamamlayan 190 hafız belgesini aldı.

Dualarla ve Kur'an Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, geçmişte olduğu gibi şan ve şerefle yeniden büyük devlet ve büyük millet olmak isteniyorsa tek çarenin Kur'an sarılmak olduğunu söyledi.

Müslümanların dirilişinin Kur'an olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Yıllardır dinmeyen bir acımız var Kudüs. Çözülemiyor neden çünkü Müslümanlar dimdik ayakta durmasını bilmiyor da ondan, çünkü biz Kur'ana kulaklarımızı tıkadık ondan. Allah bize 'Kuran sizin şerefinizdir' diyor. Biz Kur'anı okuması Kur'anın mesajlarını bilmiyoruz, anlamak için de gayret sarf etmiyoruz. Halbuki bizi ayağa kaldıracak olan Kur'anın prensiplerine uymaktır. Bundan geçiyor bizim dirilişimiz. Kudüs ile ilgili sloganlar hoşumuza gider ama biz önce Allah'ın razı olduğu bir Müslüman olmaya Kur'anın tarif ettiği mümin olmaya mecburuz." 

İl Müftüsü Celal Yüzgeç ise Kahramanmaraş'ın hafızlık konusunda Türkiye genelinde günden güne marka olmaya başladığını belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından hafızlara belgelerini verildi. 

Editör: Haber Merkezi