Afşin'de Hac dönüşü yüksek ateş ve öksürük sebebiyle fenalaşan çift, Mers (Corona) virüsü şüphesiyle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde gerekli izolasyonlar sağlanarak gözlem altında tutuluyor.

Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çelik, yüksek ateş ve öksürük sebebiyle fenalaşan çift, Mers (Corona) virüsü şüphesiyle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde gözlem altında olduğunu ve hastalar hakkında devamlı bilgi aldığını belirtti.

Çelik,  gerekli tahlillerin alınıp Sağlık Bakanlığı Merkez Laboratuarına gönderildiğini ve hastaların durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çelik, "Dün akşam saatlerinde Afşin Devlet Hastanesine yüksek ateş ve seyahat geçmişi olan iki hasta yüksek ateş şikayetiyle başvurdu. Afşin Devlet Hastanemize başvuran hastalarımızın Hac ziyaretini yaptıklarını öğrendik buna bağlı seyahat öyküsü olduğu için Mers virüsü (corona) şüphesiyle hastanemizde değerlendirildi. Hastalarımız değerlendirildikten sonra Acil Serviste gece 23.00 itibariyle karantina altına alınıp, bu tür hastalıkların genel sekreterliğimizin kriz koordinasyon merkezi olan Necip Fazıl Şehir Hastanemizle görüşülüp hastalarımızı oraya sevk ettik. Hac dönüşü yüksek ateş ve öksürük sebebiyle fenalaşan çift, 'Mers' (Corona) virüsü şüphesiyle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde gerekli izolasyonlar sağlanarak özel odalarda tutulmakta. Şuanda Necip Fazıl Kısakürek Hastanemizden hastalarımızın durumu hakkında devamlı bilgi alıyoruz. Şuanda hastalarımızda ciddi bir şüphenin olmadığı ve gerekli tahlillerin alınıp Sağlık Bakanlığı Merkez Laboratuarına gönderildiğini belirtti. Necip Fazıl Kısakürek Hastanesi yetkililerimiz. Şuan için mers virüsü şüphesi yok ama seyahat öyküsü ve yüksek ateş şikayeti olduğu gözetim altında tutulmaktadır hastalarımız." açıklamasında bulundu.

- Olay

Afşin'de, hac dönüşü yüksek ateş ve öksürük nedeniyle fenalaşan çift, tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, 10 gün önce kutsal topraklardan dönen 59 yaşındaki Ali A. ve eşi 66 yaşındaki Safiye A. yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Afşin Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada MERS (corona virüsü) şüphesi üzerine Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne sevk edilen çift için izole edilmiş bir oda hazırlandı.

Hastanede alınan önlemlerin ardından Ali A. ve Safiye A. özel donanımlı ambulansla hastaneye getirildi. Hastanenin özel girişinden İntaniye Servisi'ne götürülen çift, tedavi altın alındı. Sevk saatinde, hastaneye farklı hastaların girişleri de bir süre durduruldu.

Hastane girişinde Ali A.'nın "korkacak bir şey" diyerek basın mensuplarına seslenmesi dikkati çekti.

Editör: Haber Merkezi