Aday adaylığı için başvurular başladı ve Kahramanmaraş için sürpriz iki isim kent siyasetinde yerini almak üzere istifasını sundu. 

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin doğan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç 1 Kasım tarihinde yapılacak olan genel seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti. İl Başkanı Doğan’ın adaylığı ak parti teşkilatlarında sevinçle karşılandı.   

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden milletvekili aday adaylığı için istifa 
eden Celalettin Güvenç, yazılı açıklama yaparak kendisine destek verenlere teşekkür etti ve  adaylık için başbakan’dan nazik davet aldığını bildirdi.

İstifa ettiğini duyuran Celalettin Güvenç, vali ve belediye başkanı olarak Şanlıurfa’ya hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“4 yıl süreyle önce vali akabinde de büyük desteğinizle büyükşehir belediye başkanı olarak sizlere hizmet etme şerefine nail oldum. Bugün ise sayın başbakanımızın nazik davetiyle milletvekili adayı olmak için istifa ediyorum. 4 yıl boyunca şahsıma gösterdiğiniz destek ve teveccüh için sizlere sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığımız süre içerisinde ibadet aşkıyla hizmet etmek için var gücümüzle çalıştık. Bu konuda bir basın toplantısı düzenleyip, kamuoyuna ve kıymetli Şanlıurfalı hemşerilerime gerekli açıklamaları yapacağım. Şunun bütün Şanlıurfalılar tarafından bilinmesini isterim ki bu evladınız Celalettin Güvenç, ebediyen sizleri unutmayacak; her ortam ve platformda hemşeriniz olarak sesiniz olmaya devam edecektir. Hakkınızı helal edin.”

Editör: Haber Merkezi