TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında CHP ve HDP'ye kopyacı benzetmesinde bulunarak, 7 Haziran’dan sonra uluslararası güçlerin şiddeti artırdığını söyledi. 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tesislerinde gazeteciler için düzenlenen iftar programı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un konuşmasıyla başladı.
Ardından TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, 7 Haziran’dan sonra uluslararası güçlerin şiddeti artırdığını ifade ederek, “Ülkemiz zor bir ülke. Güneydoğu'da 7 Haziran’dan sonra başlattıkları süreçte uluslararası güçler maalesef şiddeti artırdılar. Çok sayıda şehidimiz var. Bu vesileyle bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu coğrafyalar kolay vatan olmadı. Tarih boyunca bedel ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. Ama inancımız odur, bugün dünkünden çok daha güçlüyüz. El ele gönül gönüle bu ateşi söndüreceğiz” dedi.

“POLİSİMİZE, ASKERİMİZE KANUNİ GÜVENCELER GETİRDİK”
Terör bölgelerinde görev yapan güvenlik güçleri için mecliste yeni kararlar alındığını kaydeden Güvenç, “Ateşin ortasında olan polis ve askerlerimiz için meclisten yeni bir yasa çıkardık. Onlara kanuni güvenceler getirdik. İnşallah bu birlik beraberlikte bu ateşi söndüreceğiz” diye konuştu.

“HİÇBİR KOPYA ASİLİN YERİNİ TUTMAZ”
CHP ve HDP’ye kopyacı benzetmesinde bulunan Güvenç, konuşmasının sonunda, “Bu iftarlarımızla dalga geçen muhalefet, HDP’si, CHP de iftarlara başladı artık. Fakir fukarayla onlar da bir olup, iftar vermeye başladılar. Bir iki yıla kadar dikkatle izleyelim sahur da vermeye başlayacaklar bunlar. Ama hiçbir kopya asilin yerini tutmaz. Biz samimi yapıyoruz. Biz ekmeği bölüşmenin ekmeğin büyüttüğüne inanıyoruz. Bu inançtır. Onlar bizi taklide başladılar yine de faydadan hali değil diyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi