TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, "Güçlü hükümetimiz sayesinde Türkiye, 2016'da PKK'nın saldırılarına, Suriye'deki savaşa, FETÖ'nün darbe girişimine rağmen yüzde 2'nin üzerinde büyümeyi başardı." dedi.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, 1950’den buyana Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan ile 3 defa koalisyon derdinin aşılabildiğine değindi.

Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini belirten Güvenç, " Güçlü hükümetimiz sayesinde, 2016 yılında PKK'nın saldırılarına, Suriye'deki savaşa, FETÖ'nün darbe girişimine rağmen yüzde 2'nin üzerinde bir oranda büyümeyi başardı bu ülke. Önümüzdeki ay yüzde 2 buçuğa yakın bir oranda büyüme açıklanır. Bu kahramanlıktır ve ancak güçlü hükümet sayesinde olur." dedi.

Geçmişte kurulan koalisyon hükümetlerinin ülkeye hiçbir zaman getirisi olmadığını ifade eden Güvenç, " Ülkemizde 40'ıncı hükümet 1 ay görev yaptı. Başbakan ne zaman koltuğuna oturdu, bakanlarını ne zaman atadı, başbakanın görevi 1 ayda sonlanmış. 41'inci hükümet 5 ay, 42'inci hükümet 1 yıl 10 ay ve 43'üncü hükümet 10 ay sürmüş ve 80 darbesi gerçekleşmiş. 1980 darbesinde terör, şiddet hat safhadaydı ama Ankara'da da 118 turda Cumhurbaşkanı seçilememişti. Bu ülkenin cumhurbaşkanı yoktu. Şimdiki sistemden bir şey olmaz. Böyle dinamik bir ülke bu sistemle yönetilemez. Dolayısıyla koalisyon bu ülkenin en önemli derdidir. Cumhurbaşkanlığı sistemi bu işi tamamen bitirecek." diye konuştu.

- 'Süresi belli olan adamdan diktatör olmaz'

Cumhur Başkanlığı sistemi ile çift başlılığın ortadan kaldırılacağını söyleyen Güvenç, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı sistemi gelince, diktatör olur diyorlar. Halkın yüzde 51 oyunu alan bir kişi, görev süresini 5 artı 5 yıl ile sınırlandıran bir kişi nasıl diktatör olabilir.  Diktatör olabilmek için koltuğu babandan alacaksın, evladına devredeceksin. Süresi belli olan adamdan diktatör olmaz. Demokratik bir iş yapıyoruz. Dünya örneklerini inceleyerek, aksayan yönlerinden ders çıkartarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliğini halkımızın önüne getirdik. "

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Güvenç, "Cumhuriyet Halk Partisi, umutsuz. Milletin kendine inanmadığını, kendinin de millete inanmadığını biliyor. Diyor ki ben cumhurbaşkanı adayı çıkaramam. Çıkartsam da oy alamam, mecliste de hayır çıkmaz bu millet oy vermez diyor. Kardeşim o senin sorunun. Cumhuriyeti kuran partiyim, Atatürk'ün partisiyim diyor ve alternatif cumhurbaşkanı adayı çıkartamıyorsan, meclis seçimlerinden umudun yoksa kusura bakma ne millete kusur arayacaksın ne de yeni ve değişen sistemde kusur bulacaksın. Sıkıntı sende.  Sana millet inanmıyor millet ayağına gitmiyor, çamur atıyor. Hollanda, Almanya gibi Avrupa ülkeleri Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olacak, Türkiye çok güçlü hale gelecek, milletten %51 den fazla oy alacak ve Türkiye üzerine hesap yapamayacağız diye endişe ediyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminden, bizim büyümememizi istemeyen devletler, Kandil korkuyorsa biz gurur duyuyoruz. Bu sistemden evet ilan ediyorum, teröristler korksun çünkü gücü halka dayanan bir yönetim, Türkiye olacak. Ülkeyi soyanlar, faizciler korksun. Demokrasi dışı belden aşağı vuran herkes korksun ama millet korkmasın. İşinde gücünde olan müteşebbis korkmasın. Biz milletin önünü açacağız. Düşünce hürriyetin genişleteceğiz, inanç hürriyetini genişleteceğiz. 79 milyonu daha çok kucaklayacağız. Biz halka hizmeti ibadet sayıyoruz." açıklamasında bulundu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Türk Milleti tekrar tarih sahnesiyle meydanlara çıkmış, İslam da lider olmuş, İslam'ın sancaktarı olmuş, 1839’dan itibaren Tanzimat Fermanıyla bu külü ateşi söndürmeye çalışmışlar ama milletin içerisinden çıkan yeni bir kahramanla bu ateşi tekrar yaktı. 15 Temmuz’da bizi yok etmeye çalışırken büyük lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu ateş tekrar parlatılmış inşallah 16 Nisan’da da tekrar yönetim sisteminin değişikliğiyle şahlanan bu millet yeniden İslam aleminin sancaktarı olacak. Tüm mazlumlara adalet getirecek, tüm nizama adalet getirecek. 16 Nisan’a kadar inşallah bu heyecanımız sönmeden devam eder. Biliyorum ki sizlerde çok heyecanlısınız. Rabbim güzel bir sonucu bizlere nasip etsin diyor hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu.

Son olarak partililere seslenen AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, "Sayın vekilimiz bugün Afşin’e geldi. Allah hepimizin emeğini şevkini gayretini arttırsın güç kuvvet versin. İnşallah 16 Nisan’a kadar hep beraber çalışacağız.

Değerli dostlar bir kavim kendi halini değiştirmedikçe Allah o kavmin halini değiştirmez. Biz buna inanmış insanlarız. 16 yıldır bu ülkede AK Parti kadroları olarak şuan baktığımda hepiniz kuruluşundan bugüne bu işin içerisinde olan bu işte gece gündüz gayret gösteren kardeşlerimsiniz, arkadaşlarımsınız. Hepinizin emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Yarınlarda huzurlu, rahat, güvenilir ve mutlu bir Türkiye için hepimizin de daha çok çalışması gerekiyor. Bu ülkede iktidar sürecinin, bu millete hizmet sürecinin uzun tutmanın yolu ne derseniz hepimizin biraz daha gayret çalışma doğru yerde doğru zamanda saf tutmaktır. 16 Nisan’da inşallah bu ülke en iyi sonuçlar alacak Kahraman lideri ile büyük değişimleri beraber yapacağız ondan sonra dinlenmeye döneceğiz. 16 Nisan’a kadar çalışmak var, çalışmak var, çalışmak var." diye konuştu.

Toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, Gençlik Kolları Başkanı Erkam Genç, mahalle muhtarları, mahalle temsilcileri ile partililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi