TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Avrupa ile AB'nin referandum sürecinde gösterdiği tavrın kendilerine yakışmadığını belirterek, "16 Nisan'da da görecekler ki ister yurt içinde ister yurt dışında yaşasın tüm vatandaşlarımız, bu dayatma ve faşist uygulamalara geçit vermeyecek, boyun eğmeyecektir." dedi.

Güvenç, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde vatandaş, esnaf ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüşerek, halk oylamasında "evet" demelerini istedi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Güvenç, 16 Nisan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin en kritik dönemlerinden birisi olarak tarihe geçeceğini söyledi.

Milletin 16 Nisan'da, koalisyon derdinden, çift başlılıktan kurtulacağını ifade eden Güvenç, daha güçlü ve büyük Türkiye için yeni bir yönetim anlayışına geçileceğini, halkı da buna hazır gördüklerini belirtti.

Teşkilatlar, belediye ve ilçe başkanlarıyla hep beraber sahada olduklarını, alanda da büyük teveccüh ve destek gördüklerini dile getiren Güvenç, şunları kaydetti:

"Avrupa'nın ve Avrupa Birliği'nin bu referandum sürecinde gösterdiği tavır, kendilerine asla yakışmamıştır. Yıllardır bu ülkeye demokrasi, insan hakları dersi vermeye kalkanların özgürlük ve demokrasi anlayışlarının ne olduğu son haftalar içinde çok açık bir şekilde görülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş iktidarının bakanlarına, Avrupa Birliği, salonlarda konuşma izni vermemiştir. Avrupa Birliği kendi müktesebatını inkar etmektedir ve kral çıplaktır. Halkımız ve Türkiye bunu çok iyi değerlendirecektir. Biz bunlara pabuç bırakmayız. Bunlara boyun eğmeyiz. 16 Nisan'da da görecekler ki ister yurt içinde yaşasın ister yurt dışında yaşasın tüm vatandaşlarımız, bu dayatma ve faşist uygulamalara geçit vermeyecek, boyun eğmeyecektir."

Güvenç'e ziyaretlerinde, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hikmet Can, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şen de eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi