Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, " AK Parti'yi eleştirenler, bu ülkeye siz ne yaptınız? Hangi hizmetlerin altında imzanız var? Bu milleti biz çok mu zengin aldık? Biz çamursuz şehir ve mahalleleri alıp da çamura mı batırdık? AK Parti 2002'den bu zamana kadar ülkemizi ileriye götürerek milletin önüne çıktı." dedi.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Afşin'de partisinin seçim ofisini ziyaret etti.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç ve partililer tarafından karşılanan Güvenç daha sonra, Atatürk Caddesinde esnaf ziyaretinde bulunarak, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçiminde destek istedi.

Esnafların sorun ve taleplerini dinleyen Güvenç, daha sonra beraberindeki partililer ile birlikte Alimpınar Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkiye'yi daha ileriye ve 2023 hedeflerine taşıyacaklarını belirten Güvenç, "AK Parti'yi eleştirenler, bu ülkeye siz ne yaptınız? Hangi hizmetlerin altında imzanız var? Bu milleti biz çok mu zengin aldık? Biz çamursuz şehir ve mahalleleri alıp da çamura mı batırdık? Güneş balçıkla sıvanmıyor. Bizim 2002'de teslim aldığımız ülke altyapı hizmetleri yok denilecek kadar olan,  eğitimde, sağlıkta ve ulaşımda çok ciddi sıkıntıları olan bir ülkeydi. 2002'den bu zamana kadar ülkemizi ileriye götürerek milletin önüne çıktık. Dünya devleri bizimle uğraşırken bile faizi aşağı çekmek için uğraşıyoruz. Faizin ateşi düştü kontrol altına alındı. Bizleri eleştiren ana muhalefete soruyorum, bu ülkeyi siz Recep Tayyip Erdoğan'a faizi yüzde kaçta teslim ettiniz. Yüzde 65 faizin uygulandığı bir dönemde iktidara geldik. Esnafa sadece 5 bin lira kredi verilebiliyordu. Bu parayı da torpili bulan alabiliyordu. Bugün, tüm bu ekonomik saldırılara rağmen, darbe girişimi, gezi olayları rağmen esnafımıza yüzde 4 faizle kredi veriyor. Bu halkı yönetenlerin halktan, milletten olmasıyla alakalı bir durum. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, halka, ekonomiye ve insana bakış açısıyla ilgili bir durum. Eski Türkiye'de insanlarımız 10 kişilik hastane odalarında kalıyordu. vatandaşlarımız ameliyat için evdeki ineğini veya hanımın kolundaki bileziği satmadan devletin doktoruyla görüşemiyordu. AK Partiyle bunların hepsi bitti ve hastane odaları 2-3 kişilik oldu. Bizi eleştirenler neler yaptı ki bu ülke için. " diye konuştu.

Yeni bir heyecanla halkın karşısına çıktıklarını dile getiren Güvenç, "16 yılda Avrupa Birliğindeki istihdam sayısını ülke olarak 3'e katladık. Tüm altyapı hizmetleri, ulaşımda, sağlıktaki hizmetlerimizle karşınızdayız. Her vatandaşımızın sandığa gitmesini istiyoruz.  Yerel seçimlerde karar verirken 5 yıl süreyle ilçemize kim daha iyi hizmet edecek şeklinde düşünülerek sandığa gitmek gerekir. Adaylarımızın hepsi çok değerli. Her yerde söylüyorum, Afşin Belediye Başkanımız ve adayımız Mehmet Fatih Güven gerçekten ehliyetli, liyakatli, haramı helali bilen ve hizmeti sürecinde de bunu ispat eden bir adayla seçime gidiyoruz.  Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Hahrettin Güngör de aynı şekilde. 31 Mart'ın ardından kuzey ilçelerimiz dediğimiz yerlerin daha çok hizmet alacağını düşünüyorum. Çünkü adayımız Göksunlu ve sizleri daha iyi anlayacağını düşünüyorum. Afşin Belediyesi ve Büyükşehir el birliği ve güç birliği hizmetlerini daha ileriye götürecekler. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirmemiz gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Afşin Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Afşin Belediye Başkanı Adayı Mehmet Fatih Güven," Alimpınar mahallemize belediye hizmetlerimizi ulaştırdık. Yapamadığımız hizmetleri inşallah yeni hizmet döneminde tamamlayacağız. Hizmetler bir şekilde yapılır. Asıl mesele çatının sağlam olması. Devlet, binanın çatısı gibidir. Rabbim bu milletin başını yere eğdirmesin." açıklamasında bulundu.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, "Alimpınar'ın güzel insanları, sizlerle bir arada olmaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Bu coşkulu karşılamadan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Tüm İslam aleminin Regaip gecesi mübarek olsun. Cumhur İttifakı olarak seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah 31 Mart'ın ardından Afşin'e hizmetlerimiz devam edecek" diye konuştu.

MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, "Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti olarak Cumhur İttifakı çatısı altında seçim çalışmalarımız devam ediyor. Alimpınar Mahallemizde vatandaşlarımızla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. 31 Mart'ta tüm Afşinli hemşerilerimizin ve Alimpınarlı hemşerilerimizin güçlü bir destek verecek. Tüm vatandaşlarımızın Regaip Gecesini kutluyorum."dedi.

Editör: Haber Merkezi