TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Afşin'de pazarcı esnaflarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Afşin Belediyesi ve AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı tarafından Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarında düzenlenen kahvaltıda pazarcı esnaflarıyla sohbet eden TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç, Afşin'in 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına hazır olduğunu söyledi.

Pazarcı esnaflarını tezgahlarında ziyaret ederek, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliğini anlatan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç, esnaflardan 'evet' sözü aldı.

Afşin'de çok sıcak bir ilgiyle karşılandığına değinen Güvenç, " Afşin'imizin referanduma hazır olduğunu gördüm. Bütün pazarcı kardeşlerimiz, kadınlarımız hep beraber evet diyorlar. Pazarcı esnaflarımızla Afşin Belediyemiz ve AK Parti İlçe Teşkilatımızın düzenlediği kahvaltı programında bir araya geldik. 16 Nisan'da halkımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği için oylarını kullanacak. Bizlerde elimizden geldiğince vatandaşlarımızla bir araya gelerek anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

16 Nisan’da yeni Türkiye’nin inşasına başlanacağını ifade eden Güvenç, " Vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde her geçen gün kararsızlık ve bilgi kirliği ortadan kalkıyor ve halkımızın tercihini 'evet'ten yana kullanıyor. Kahramanmaraş'ın ilçeleriyle birlikte 16 Nisan'da rekor kıracağına inanıyorum.  Kahramanmaraş yeni bir destan yazacak ve Türkiye'ye örnek bir il olacak, bizleri Ankara'ya eli çok güçlü gönderecek. Bunun için şimdiden bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

17 Nisan'da yeni bir Türkiye'ye uyanılacağını söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, "İlçemiz 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliğine evet yönünde destek verecek. TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç ilçemizde pazarcı esnaflarımızla bir araya geldi ve referandum ile alakalı bilgi verdi." dedi.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman,"Kahramanmaraş'ta evet oyunun en güçlü çıktığı ilçe olmayı hedefliyoruz. Afşinli hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Halk oylaması çalışmalarımız kapsamında her ziyaret ettiğimiz ortamda sıcak bir ilgiyle karşılaşıyoruz. İnşallah 16 Nisan'a kadar bütün vatandaşlarımıza ulaşarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliğini anlatacağız ve halkımızın desteğini arkamıza alacağız" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından kapalı pazar yerinde referandum çalışması yapan Güvenç, pazar esnaflarından ve vatandaşlardan 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması için destek istedi.

Editör: Haber Merkezi