Afşin Belediyesi  10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle program düzenledi.

Afşin Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Eğitim kurumları işbirliğinde Rabia Parkı’nda program düzenledi.  Etkinlikte ilçede bulunan engelli bireyler bir araya geldi ve gönüllerince bir gün geçirdi.

Etkinlikte konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğunu belirterek, “Onlara hizmet etmek, onları sevgiyle kucaklamak her bireyin insani vazifesidir. Engelli vatandaşlarımıza rahat ve huzurlu bir yaşam sunmak için herkese önemli görevler düşmektedir. Birer engelli adayı olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Bu bilinçle hareket ettiğimiz takdirde 'engelleri' ortandan kaldırabiliriz” dedi.

Afşin’de engellilere yönelik çok önemli hizmetlerin sunulduğunu belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Engelliler Haftası etkinliklerini geleneksel hale getirmek istediğini söyledi.

Başkan Güven, “Belediye olarak özel çocuklarımızın, kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak tedbirler almaya devam edeceğiz. Tabi engellilerimizin bu hafta, haftası olması dolayısıyla özel etkinlikler yapılıyor. Dolayısıyla çocuklarımızla bir aradayız. Ama onlar için ne yapsak azdır. Ne olursa olsun kendilerine duyulan bu ilgiden son derece memnunlar. Yani onlar için özel bir gün olduğunu, özel bir hafta olduğunun farkındalar. Dolayısıyla; öğretmenleriyle, milli eğitim camiasıyla bugün buradayız. Bizler burada sadece izleyiciyiz. Bugün özel çocuklarımız bize hünerlerini sergileyecek herkese iyi seyirler diliyorum" açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından Özel Feyzan Rehabilitasyon Merkezi, Özel Özverili Rehabilitasyon Merkezi, Eshab-ı Kehf Bakım Merkezi, TOKİ ilkokulu ve TEAŞ İlkokulu öğrencileri, Engelliler Haftası için hazırladıkları gösterileri misafirler için sergiledi.

Programa, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum ve müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


 

Editör: Haber Merkezi