Afşin Belediyesi, ilçe merkezinde asfalt ve parke döşeme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan altyapı yenileme çalışmaları kapsamında biten mahallelerde üstyapı yenileme çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Yeşilyurt ve Efsus Turan mahallelerinde birçok cadde ve sokakta çalışmaların tamamlandığını ifade eden Güven, Beyceğiz Mahallesi için asfalt ve parke çalışmaları için hazırlık yapıldığını ifade etti.

Beyceğiz Mahallesinde, KASKİ tarafından yürütülen altyapı çalışmalarının devam ettiğine değinen Güven, “ Beyceğiz Mahallesinde, fen işleri müdürlüğü ekiplerimiz asfalt ve parke hazırlıklarını devam ettiriyor. Bildiği gibi geçtiğimiz yıl içerisinde ilçemizin tamamen kullanılmaz hale gelen ve hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap veremeyecek duruma gelen içme suyu şebeke sistemi tamamen yenilenmeye başlandı. KASKİ ekiplerince sürdürülen altyapı yenileme çalışmaları halen ilçe genlinde devam eden ve devam ediyor. İkinci bir iş olmaması için KASKİ ekiplerinin tamamlayıp, teslim ettiği noktalarda üstyapı yenileme çalışmalarına başlıyoruz ve birkaç gün içerisinde tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz.” dedi.

Beyceğiz Mahallesindeki çalışmaları en kısa zamanda bitirmek istediklerini söyleyen Güven, şöyle devam etti.

“İlçemizin neresi olursa olsun altyapısı tamamlanmayan yerde üstyapı çalışmalarını yapamıyoruz. Beyceğiz Mahallesinde de altyapı çalışmaları devam ediyor. Altyapının biran önce bitirilmesi için KASKİ Genel Müdürlüğümüzle gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Şuanda Belediye ekiplerimiz Beyceğiz’de teslim edilen yollarda asfalt ve parke döşeme işini gerçekleştiriyor. Hemşerilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.  Mahallemizde KASKİ tarafından gerekli kontrollerini yapıp teslim edilen Çakır Hoca Caddesi’nde Atatürk Caddesinden başlayan noktası ile Dilek Sokak önüne kadar sıcak asfalt kaplama çalışmalarımızı yaparak hizmete sunduk. Yine aynı cadde üzerinde bulunan Fuzuli, Derya, Yeniçeri, Kahraman sokaklarında çalışmalarımızı tamamladık. Asfalt ve parke çalışmaları belediyemizin en hızlı yaptığı iş. Yeter ki bizim üstyapı çalışması yapmak için önümüzde bir engel olmasın. Allah’ın izni ile Afşin’imizde çalışmalarımızın neticesinde büyük oranda tertemiz yollarımız, tertemiz kaldırımlarımız ile ilçemizin çehresini değiştirmiş olacağız”

 Makine Parkı üretiyor

Güven, Afşin Belediyesi tarafından makine parkında kurulan asfalt plenti ve beton elamanları üretim tesisi bölgenin en büyüğü olduklarını söyledi

Üretim anlamında bir sıkıntılarının olmadığını söylen Güven, “Belediyemiz, kendi tesislerinde ürettiği parke ve beton elemanlarını, asfaltını Afşin’in caddeleri, sokakları ve parklarıyla buluşturuyor. Makine parkında oluşturduğumuz 160 tonluk sıcak asfalt plenti ile caddelerimize aralıksız asfalt temin edebiliyoruz. Beton elemanları üretim tesisi tek vardiyada 800 metrekare kilit parke üretme kapasitesine sahip ve saniyede 60 ton beton üretebiliyor. Yıllar boyu Afşin’e hizmet edecek bu tesisin, yapacağımız hizmetlerin yükünü taşıyacak, Afşin’in baştan sona üstyapısını imar edecek” dedi.

Yeşil Yurt Mahallesi ve Efsus Turan Mahallelerimizde KASKİ ekiplerimizin teslim ettiği yollarımızda yaklaşık yüzde 95 civarında yenileme çalışmaları tamamlandığını söyleyen Güven, “ Yeşilyurt Mahallesinde; Esen, Kübra, Sevgi, Kandil, Tuğba, Saadet, Huzur, Miraç, Erenler ve Baybars sokaklarda sıcak asfalt ile hiç tanışmayan bu sokaklarımızda kaplama çalışmalarımızı tamamladık. Efsusturan Mahallemizde ise Fidanlık Caddesi’nde yol genişletme çalışmaları tamamlanarak ve hizmete açtık. Bunun yanı sıra Fidanlık Caddesi ve Atlas Caddesi arasında bulunan Hoca Nasrullah, İğdelioğlu, Karaoğlan ve Çiçek sokaklarında parke kaplama çalışmaları yapılarak Mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk.Atlas Caddesi’nde İsa Yusuf Alptekin ile Afşinbey Caddesinin birleşim noktasına kadar olan yolun tamamını asfalt kaplama, refüj düzenleme çalışmalarını ve cadde üzerinde bulunan bir çok sokakta parke kaplama çalışmalarını da tamamladık. Yine Efsus Turan mahallemizde Elmalibey Caddesi üzerinde bulunan sokaklarımızda Şu an itibariyle Ekiplerimiz tarafında sıcak asfalt kaplama çalışmaları devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi