Emrah Gümüş, 2022 yılında gerçekleştirilecek Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Genel Kurulunda başkan adayı olduğunu açıkladı.

Aysimaa Gelinlik Mağazası ve Emrah Tuhafiye sahibi Emrah Gümüş, düzenlediği basın toplantısında esnaf ve sanatkarların toplumun iş hayatına can veren damarlar olduğunu söyleyerek, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına resmen aday olduğunu bildirdi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Emrah Gümüş, yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

"Sevgili basın mensubu arkadaşlarım, Esnaf ve sanatkarlar bir toplumun iş hayatına can veren damarlardan birisidir. Bizim kültürümüzde medeniyetimizde esnaf, sadece alan satan veya ticaret yapan değildir. Bizim kültürümüzde esnaf, köyümüzün mahallemizin sokağımızın çarşımızın birer ağabeyleri ablalarıdır. Esnaf manevi değerlerimizin kültürün ve samimiyetin muhafızıdır. Esnaf bulunduğu şehrin bir aynasıdır. Alın teriyle gecesini gündüzüne katan cumartesi pazarı olmayan hem kendi geçimini sağlamak için hem ülkesine vatanına ekonomik yönden katlı sağlamak amacıyla bileğinin gücüyle çalışan, benim değerli abilerim, ablalarım, kardeşlerimdir. Ne kadar esnaf ve sanatkarlarımız varsa işlerinin daha iyi olabilmesi için gerekli çalışmaları sür'atle yerine getirebilmek adına siz değerli esnaflarımızın hizmetine talip oluyor ve Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odasına Başkan adayı olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle Allah’ın izniyle ve siz değerli esnaf ve sanatkarlarımızın teveccühü ile göreve geldiğimiz taktirde, işi darda olana yardımcı olabilmek, mevcut işlerin daha iyi hale gelmesini sağlamak, hızla değişen ve gelişen çağımıza ayak uydurmak ve bu konuda üyelerimizin desteklenmesi için elimizden gelen tüm çalışmaları yapacağız.

Gençlerimize meslek edindirme kurslarıyla gerekli eğitim ve imkanlar sağlanarak iş kollarının yok olmamaları için çalışmalar yürüteceğiz. Esnaf ve sanatkarlarımızın temsilinde haklarının korunmasında, geliştirilmesinde çalışmalarının yapılmasının yanında, üyelerimizin sorunlarını kendi şahsi sorunlarımızdan üstün tutarak, günün her saatinde hizmet etmeyi görev kabul edeceğiz.

Biz Bu göreve talip olurken esnaflarımızla uzun uzun istişarelerde bulunduk. Esnaf kardeşlerimizin sorunları konusunda neler yapılması gerektiğini nelerin eksik nelerin fazla olduğunu ekibimizle birlikte titiz bir çalışmayla belirledik. İnşallah kazandığımız taktirde bireysel değil esnaf kardeşlerimizin katılımlarla istişarelerle biz bu görevi yürüteceğiz. Rabbim bizleri utandırmasın.

Bu güzel hizmet yarışında aday olan kardeşlerimize başarılar diliyorum Bu güne kadar Afşin Esnafına hizmet etmiş başkanlarıma teşekkür ediyorum. Ahirete intikal edenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara hayırlı sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Tüm esnaf kardeşlerimizi kıymetli basın mensuplarımızı ve Afşinli hemşehrilerimizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyor"dedi.

EMRAH GÜMÜŞ KİMDİR ?

1979 Afşin doğumlu olan Gümüş, ilk orta ve lise öğrenimi Afşin'de tamamladı. 2001 yılında vatani görevini yerine getirdikten sonra 2001 yılında Emrah tuhafiye mağazasını açarak iş hayatına başladı. 2014 yılında gelinlik sektöründe Afşin'de bir ilk başararak Aysimaa Gelinlik Mağazasını Afşin'e kazandırdı. Halen Tuhafiye ve Gelinlik sektöründe faaliyet gösteren Gümüş, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi