AK Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin’de mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, bir tesiste düzenlediği  toplantıda, yaptığı konuşmada, muhtarların görevlerinin çok önemli olduğuna değindi.

Muhtarların sorunları çözüldüğünde Türkiye’nin sorunlarının çözüleceğine değinen Ünal, “Her hangi bir mahallemizin muhtarı, mahalle için ve o mahallede yaşayan vatandaşlar için ne ister? Öncelikle onu anlamak gerekiyor. Bu sorunun cevabını bulduğumuzda Türkiye’nin talebinin ne olduğunu anlayabiliriz.

Muhtarların dilinden en iyi anlayan kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Ünal, “ AK Parti olarak muhtarlarımızın önemini biliyoruz. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla her zaman bir araya gelerek sorunların çözümü noktasında muhtarlardan destek aldı, destek verdi. Böylelikle yaşanmaz halde olan İstanbul gibi bir ili yaşanılır bir hale getirdi” dedi.

Muhtarların derdi, oyunu aldığı vatandaşı sokağında ve evinde mutlu etmektir. Muhtar bunlar sağlayabiliyorsa muhtar iyi bir muhtar olur ve bütün sorunlar çözülür. AK Parti olarak bizlerde muhtarlarımızın derdini çözmek için gayret gösteriyoruz. Bu yüzden Kahramanmaraş’ımızda sadece muhtarlarımızın sıkıntılarıyla ilgilenen bir daire başkanlığı kurduk. Bunun dışında Sayın Cumhurbaşkanımız ayda bir defa muhtarlarımızla bir araya geliyor ve muhtarlarımızın dertlerini dinliyor.  Büyükşehir modeli gelmeden önce Kahramanmaraş sadece merkeze hizmet yapardı. Fakat büyükşehir yasasından sonra Büyükşehir Belediyesi sadece Afşin’de içme suyu şebekesini değiştiriyor. Bu hizmet bittiği zaman ilçemizin yaklaşık 100 yıl boyunca içme suyuyla alakalı bir sorunu olmayacak” açıklamasında bulundu.

AK Parti hükümeti iktidara geldiğinden günden buyana, ülke sisteminin çok iyi çalıştığına değinen  Ünal, “ Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe belediye başkanları ve muhtarlara varıncaya kadar Türkiye Cumhuriyetinin sistemi ilk defa bu kadar güzel çalışıyor. Cumhurbaşkanından, muhtarına kadar herkes, vatandaşın mutluluğu ve rahatı için çalışıyor. Türkiye 13 yıl içinde 80 yılda yapılamayanları yaptı. Şimdi bize soruyorlar, bu hizmetleri devletin parasıyla yapıyorsunuz, babanızın parasıyla yapmıyorsunuz, diyorlar. Evet, devletin parasıyla vatandaşımıza, ülkemize hizmet ediyoruz. Peki, bizim 13 yılda devletin parasıyla yaptığımız eser 80 yılda yine devletin parasıyla neden yapılmadı? Biz 13 yılda bu kadar eseri yaptıysak, 80 yılda yapılmayan eserlerin parası nerede? Bize muhalefet olanlar hangi eseri bıraktılar? Biz 13 yıl içinde, petrol bulmadık, doğalgaz bulmadık. Bu ülkenin dünkü kaynakları ve zenginlikleri neyse, bugün ki zenginliği de o. AK Parti olarak biz kafamızı ülkemize hizmet etmek için kafamızı yorduk ve milletimizin bir kuruşuna dokunmadık. Bize hırsız diyenler, 24 bankanın için boşalttı. Bizim dönemimizde bir bankadan 1 kuruş eksilmedi. 1999 yılında büyük bir deprem oldu. Fakat bunlar, o depremzedelere gidecek yardımları bile çaldılar” diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Muhtarlara, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye yaptığı ve yapacağı çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı.

Erkoç, “ Afşin için planlanan çok sayıda projemiz var. Kahramanmaraş’ı daha yaşanılabilir bir şehir konumuna getirmek için çalışıyoruz. Bu noktada mahalle muhtarlarımızın görüş, talep ve önerilerini çok önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyemizin kapıları sonuna kadar muhtarlarımıza açıktır. Oldukça geniş bir hizmet ağımız var. İlçelerin sorunlarının tespiti açısından muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. Büyükşehir Belediyemiz tüm ekipleriyle sahada. Omuzlarımızdaki yükün büyük olduğunu biliyoruz. Fakat omuz omuza vererek üstesinden geleceğimize de inanıyoruz” açıklamasında buldundu.

Konuşmaların ardından soru cevap kısmına geçildi ve mahalle muhtarları istek ve taleplerini dile getirdiler.

Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İl Başkanı Ahmet Güngör, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç ile mahalle muhtarları katıldı. 

Editör: Haber Merkezi