Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri, 98 ülkeden 30.000’e yakın sporcu katılım gösterdiği İstanbul Maratonu’nda Eshab-ı Kehf’in ismini tekrar duyurdu.
Gönül elçilerinden oluşan 30 kişilik gurup 37. İstanbul maratonu için 2 günlüğüne İstanbul'a gitti. Sabah kahvaltısında İstanbul’da yaşayan Afşinlilerle bir araya gelen grup hemşerileriyle hasret giderdi. Öğle saatlerinde Akit TV ve Akit gazetesini ziyaret eden gurup, burada Afşin’in tanıtımı için destek istedi. Ekip, Avrasya maratonu fuar alanında gezerek burada yapılan görsel medya ve görsel şova tanık oldular. İkindi üzeri Türkiye'nin en büyü Balık Akvaryumu olan Florya akvaryumunda stres atan Gönül Elçileri, akşam saatinde Afşinder derneğine konuk oldu.

Milletvekili ve Dernek üyeleri ile bir araya gelen Gönül elçileri saat 21:30 da Ambarlı EÜAŞ tesislerinde yemekte bir araya geldi. Pazar günü sabah namazında Eyüp Camisinde buluşan ekip namaz sonrasında Boğaziçi köprüsünde hazırlıklarını yaparak maratona katıldı. 15 kilometrelik koşuda Fehmi Aycan, Ali Ayar ve Sıtkı Gönen, 10 kilometrelik koşuya Ahmet Aycan ve Orhan şahin katılarak gönül elçilerini temsil etti. Giydikleri kıyafetlerle maratonun hakkını veren gönül elçileri köprü üzerinde 7 uyurlarla ilgi odağı oldu. 8 kilometre köpekle yürüyen ekip maratonda yaklaşık 2 bin adet, Afşin Eshab-ı Kehf'i broşürü dağıttı.
Editör: Haber Merkezi