Afşin’de, bu yıl yağışların az olması nedeniyle harekete geçen Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Platformu, Eshab-ı Kehf Külliyesinde,  yağmur duası programı düzenleyecek.

Gönül Elçileri sözcüsü Hüseyin Bozkurt, kış aylarında da yeterli yağışı almayan ilçe merkezi ile mahalleler için, Eshab-ı Kehf Külliyesi’nde yağmur duası yapacaklarını belirtti.

Cumartesi günü, öğle namazının ardından gerçekleştirilecek dua programına vatandaşları davet eden Bozkurt, “Önümüzdeki günlerde bölgemiz, ihtiyacı olan yağışı almazsa çiftçilerimiz zor durumda kalacak. Çünkü kış ve ilkbahar yağışsız geçti. Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri olarak Cumartesi günü vatandaşlarımızın katılımıyla Eshab-ı Kehf Külliyesi önünde Yağmur Duası programı düzenleyeceğiz dedi.” dedi.

Yapılan duanın ardından yemek ikramında bulunacaklarını belirten Bozkurt, “Havalar bu yıl kurak geçiyor. Bu yüzden ekinlerimizde biraz sıkıntı var. Şuna bir çok ekin boy almadan kurumaya başladı. O yüzden duaya çıkacağız. Cenab-ı Allah inşallah duamızı kabul eder. İnşallah hayırlı rahmetler verir. Tarlada mahsulümüz suya hasret kaldı. Bilindiği gibi kış sezonu karsız geçti diyebilirim. Bu nedenle toprak çok çabuk kuruyor. İnşallah dualarımız kabul olur, yağmur yağar, mahsullerimiz ve araziler yağmura doyar. Sosyal sorumluluk adına yağmur Duası yapma sorumluluğu doğduğu bu günde Gönül Elçileri olarak, 30 Nisan Cumartesi günü öğle namazına müteakip Mağara Dostları ile Yağmur Duası yapılacak. Dua sonrası etli pilav ve ayran ikramımız olacak. Tüm Afşinlileri yağmur ve bereket duamıza bekliyoruz” dedi.

Not: Sağanak yağış olursa program ileri bir tarihe ertelenecektir.

 

 

Editör: Haber Merkezi